Şehitler Albümü

 

1-sehitler-albumu

 

Eser Adı: Köklerimiz toprakta, tarihten geliyoruz

ŞEHİTLER ALBÜMÜ

Derleyen: Devrim Zafer

Yayınevi : Yediveren

Dizi Adı: Tarih

Türü : Biyografiler

Cilt Bilgisi: Ciltli

Kağıt Bilgisi: 1. Hamur

Basım Tarihi: Ekim 1998, İstanbul

Basım Bilgisi: 1. Basım

Sayfa Sayısı: 112 s.

Kitap Boyutları: 19.5 x 13.5 cm

Etiket Fiyatı: 25.00 TL

 

 

Şehitler, ihtilalci komünist geleneğin yaratılmasını sağlayan tuğlalardır. Onların yaşamları proleter kültürün, kendini aşma azminin, tüm benliğiyle kavgaya karışmanın sembolüdür. Şehit düşme biçimleri ise, birer direniş destanı, görkemli bir anıttır. İhtilalci komünist hareket, onların direnişleri, yoldaşlık ilişkileri, adanmışlıkları, sınıfsal netlikleriyle şekillenmiştir. Öylesine güçlü bir gelenek yaratmışlardır ki, sadece örgüt içinde değil, Türkiye Devrimci Hareketi’nin genelinde çok özel bir yere sahip olmuşlardır. Özellikle 12 Eylül koşullarında, Türkiye Devrimci Hareketi ağır bir yenilgi alıp tasfiyeci sürece girerken, ihtilalci komünistlerin gösterdikleri direniş, devrimin yüzakı olmuş, mücadele yeniden yükselişe geçerken, birçok devrimci yapıya esin kaynağı oluşturmuştur.

Bu kitap, bu direniş destanını yaratan, devrim ve sosyalizm davasını her koşul ve şart altında tereddütsüzce savunan şehitlere bir saygı duruşudur.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL

Eser Adı: Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL Derleyen: Talat Sürer Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe …

AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ

Eser Adı: AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ Derleyen: Songül Kayabaşı Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe Dizi …

EKİM DEVRİMİ

Eser Adı: EKİM DEVRİMİ                       …