Akademisyenlerin tepkisi büyüyor

rektörler AKPnin

ODTÜ’de yaşanan olaylarla ilgili, bazı üniversite rektörlerinin Başbakan Erdoğan’ı destekler nitelikte açıklamalar yapmasına tepki gösteren akademisyenler, öğrencilerle birlikte birçok eyleme katılmış ve bu üniversite rektörlerini kınamışlardı.

Üniversitelerin rektörden ibaret olmadığını, rektörün bir üniversite adına açıklama yapamayacağını ortaya koyan akademisyenler, eylemlerini sürdüreceklerini açıkladılar. Bir grup akademisyen bir çağrı yayınlayarak, AKP Hükümeti’nin baskılarına ve yeni YÖK Yasa Tasarısı’na karşı 12 Ocak’ta Ankara’da olacaklarını duyurdular. Bolu Abant İzzet Baysal, Akdeniz, Hacettepe, ODTÜ, Isparta, Trakya, Van Yüzüncü Yıl üniversitelerinden öğretim elemanları ile Mülkiyeliler Birliği ve Üniversite Konseyleri Derneği adına yapılan açıklamada, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde toplanarak, buradan Sakarya Meydanı’na yürüyeceklerini bildirdiler.

Son bir yılda öğretim üyelerine ve öğrencilere yönelik baskıların arttığını belirten akademisyenler, “Yeni YÖK Yasa Taslağı, gericiliğin örttüğü özelleştirme, üniversiteleri doğrudan sermayeye bağlama, akademisyenlerin iş güvencesi ve akademik özerkliğini yok etme planlarını dışa vurdu. ODTÜ’de yaşananlar AKP’nin YÖK’de dahil olmak üzere onca gücü ele geçirmesine rağmen üniversitelerdeki direnci kıramadığını gösterdi. ODTÜ’yü kınayan bir metne emirle imza atan rektörler, akademi adına yüzümüzü kızartırken, ODTÜ ile birlikte ayağa kalkan tüm akademisyen ve öğrenciler geleceğe ve ülkeye olan inancımızı tazelediler” dediler.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …