Berfo anayı yitirdik

berfo ana

 

12 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Cemil Kırbayır’ın annesi Berfo Kırbayır, 105 yaşında aramızdan ayrıldı. Berfo Ana, 33 yıldır oğlunun kemiklerini arıyor, tüm kayıp yakınları gibi, başında ağlayacağı bir mezar istiyordu.

Başbakan Erdoğan, meclis kürsüsünden sahte gözyaşı ile, Berfo ananın 30 yıldır oğlunu beklediğini, o yüzden kapıyı hep açık tuttuğunu söylüyordu. Berfo ana, o yaşında Cumartesi annelerinin Başbakan’la görüşmesine katılmış ve oğlunun bulunmasını istemişti.

Berfo Ana’nın cenazesi, ilkin Cumartesi annelerinin oturduğu Galatasaray Meydanı’na getirildi. Orada bir tören düzenlendi. Tabutu karanfillerle ve oğlu Cemil Kırbayır’ın resmi ile donatıldı. Sonra memleketi Kars’a uğurlandı. Okçu Köyü’ndeki evine Berfo Ana ile Cemil Kırbayır’ın büyük posterleri asıldı. Cenaze omuzlarda köy mezarlığına taşındı. Yürüyüş boyunca “Katil devlet hesap verecek”, “Berfo Ana sana söz, Cemil’i bulacağız”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” sloganları atıldı.

Köy mezarlığında Berfo Ana için açılan mezarın yanına, vasiyeti üzerine oğlu Cemil Kırbayır için de mezar açıldı. Kaymakamın zorluk çıkarmasına rağmen, ailesinin ısrarı üzerine Berfo ananın bu vasiyeti yerine getirildi.

Kayıp yakınlarının sembolü haline gelen Berfo ana unutulmayacak! Cemil’in ve tüm kayıpların hesabı birgün mutlaka sorulacak!

Anaların iki eli, katillerinin hep yakasında olacak!

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …