Şavşat şehitlerini andı

savsat-sehitleri

Artvin’in Şavşat ilçesinde 23 Temmuz günü 1979’da şehit düşen devrimcileri anmak için miting düzenlendi. Devrimci ve demokratların örgütlediği miting kitlesel ve coşkulu geçti.

1979’un 23 Temmuz’unda Şavşat’ta düzenlenen bir mitinge, devletin kolluk güçleri ateşli silahlarla kitleyi taramışlardı. 5 devrimci şehit olmuş, onlarcası yaralanmıştı. Şavşat’ın devrimci ve demokratları yıllar sonra bu katliamı protesto etmek, şehit düşen devrimcileri anmak için miting düzenlediler.

Saat 12’de terminalin önünde toplanan kitle, ‘79’da şehit düşen devrimcilerin isim ve resimlerinin olduğu pankartın arkasında kortej oluşturarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca “Şavşat şehitleri ölümsüzdür”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Suruç şehitleri ölümsüzdür”, “Katil devlet hesap verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Suruç şehitlerinin resimleri de kortejde taşındı. Suruç’ta devlet destekli katliamdan dolayı kitlelerin devlete ve IŞİD gericiliğine karşı öfkesi oldukça büyüktü.

Miting alanına gelindiğinde Artvin’in devrim şehitleri kitleyi karşıladı. 50’yi aşkın şehit resiminin platformun arkasındaki duvara asılması mitinge ayrı bir coşku kattı. Şavşat şehitleri şahsında, devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşen devrimci ve komünistler için saygı duruşu yapıldı. Ardından tertip komitesinin hazırladığı bir metin okundu. Devletin katliamı lanetlendi, şehitler saygıyla anıldı, onların mücadelesinin devam ettiği belirtildi. Bölgede yapılmak istenen HES ve madenlere dikkat çekilerek, mücadelenin yükseltileceği belirtildi.

Mitingde ÖDP eşgenel başkanı Alper Taş, HDP milletvekili Beyza Üstün, şehit ailelerinden iki kişi ve bir tutsak yakını birer konuşma yaptılar. Şehit yakınlarının duygulu konuşmaları kitlede coşkulu sloganlarla karşılık buldu. Konuşmacıların hepsi şehitleri saygıyla selamladıktan sonra, Suruç katliamını lanetlediler, güncel gelişmeleri değerlendiren konuşmalar yaptılar. Konuşmalardan sonra artık her yıl benzer eylem ve etkinlik yapılacağı belirtilerek miting sonlandırıldı.

Mitinge PDD, EMEP, HDP, ÖDP ve SDH katıldı.

 

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …