İkitelli Halkevi’ne silahlı saldırı

ikitelli-halkevi

İkitelli Halkevi, 10 Ocak gecesi silahlı saldırıya uğradı. Gece geç saatlerde arabayla Halkevi’nin sokağına gelen çeteler, kurumu tarayarak uzaklaştılar. Görgü tanıkların ifadesine göre kurumu tarayan kişiler, sokağın sonunda geri dönerek bir kez daha kurumu tarayıp kaçtılar. Silahlı saldırıda can kaybı ve yaralanma olmazken, maddi hasar oluştu.

Ertesi gün akşam saatlerinde Halkevi’in çağrısıyla yürüyüş yapıldı. Halkevi önünde başlayan yürüyüşe PDD ve semtte faaliyet yürüten diğer kurumlar da katıldı.

Yürüyüşe geçilmeden önce Halkevi konuya dair açıklama yaptı. Saldırının derneğe değil, yürüttükleri mücadeleye karşı yapıldığını, kendilerini yıldırmayacağını, mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Yürüyüş boyunca “faşizme karşı omuz omuza” “baskılar bizi yıldıramaz” “katil devlet hesap verecek” sloganları atıldı. Yaklaşık iki kilometre yürüdükten sonra tekrar Halkevinin önüne gelinerek eylem sonlandırıldı.

Kitle dağılırken polisler dağılan kitleye gaz sıktı. Olayda yaralanan olmadı. Polis saldırısından sonra Halkevi çalışanları kurumlarını korumak amacıyla geç saatlere kadar kurumlarından ayrılmadılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …