Dergimiz Proleter Devrimci Duruş yargılanamaz

arka-logo

Dergimiz Proleter Devrimci Duruş’un çalışanlarının yargılanmasına 20 Ekim günü görülen davada devam edildi. Heyetin değişmesinden dolayı, dava 20 Aralık 2016 tarihine atıldı. 20 Aralık, “karar duruşması” olacak!

Dergimiz çalışanları Gülümser Seyitcemaloğlu ve Zeynel Sarar ile, yazı işleri müdürümüz Çağdaş Büyükbaş,  bu davada PDD’nin flamalarını taşımak ve önlüğünü giymek nedeniyle “örgüt üyesi olmak”tan yargılanıyor.

Kitapçılarda, bayilerde satılan yasal bir dergi olan PDD’nin amblemlerini taşımak, “örgüt üyesi” olmanın kanıtı olarak gösteriliyor. Keza, İçişleri Bakanlığı’nın verdiği rakamlara göre Türkiye genelinde 7 milyon, İstanbul’da ise 3 milyon kişinin katıldığı Gezi Ayaklanması’na; emekçi kadın direnişinin sembolü olan ve Devrimci 8 Mart Platformu’nun örgütlediği 8 Mart mitingine; sınıf mücadelesinin en somut simgesi olan 1 Mayıs’a katılmak ise “suç kanıtı” olarak dava dosyasında yer alıyor.

Meşruiyeti tartışmasız olan, onyıllardır mücadelesi verilen bu eylemleri katılmak “suç” değildir. Kitleler üzerindeki devlet baskısına karşı mücadele eden ve sınıfsız-sömürüsüz bir toplumun savunusunu yapan bir derginin görüşlerini savunmak, amblemlerini taşımak “suç” değildir. Asıl suç, Erdoğan’ın karşısında, düğmesi olmayan cüppelerinin düğmesini iliklemeye çalışan bir yargı sisteminin, işçi ve emekçilerin sözcüsü olan bir yayın organını ve onun çalışanlarını yargılama çabasıdır.

Diğer taraftan, yazı işleri müdürümüz Çağdaş Büyükbaş, 1 Kasım günü yapılan duruşmada, dergide çıkan yazılardan dolayı “basın yoluyla terör örgütünün propagandasını yapmak” “suçlamasıyla” 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Dergimizin birçok sayısı hakkında yeni davalar açılmış durumda.

Bir kez daha, bu cezaların bizi yıldıramayacağını duyuruyoruz! Kazanılmış mevzilerimizi her koşulda savunacağız; görüşlerimizi yazmaya-söylemeye devam edeceğiz! 

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …