Grup Yorum’a Özgürlük!

grup-yorum

Grup Yorum elemanları bir kez daha hapiste. 18 Kasım’ 2016 tarihinde  İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen baskında Grup Yorum elemanları da gözaltına alındılar, 5 gün gözaltında tutulduktan sonra tutuklandılar.

Kurulduğu günden beri, hemen her dönem gözaltına alınan, tutuklanan Grup Yorum, iki yıl önce de Gülen Cemati’ne mensup savcıların hazırladıkları dosyalarla tutuklanmıştı. Şimdilerde adları “FETÖ”cüye çıkan ve sözümona AKP’nin savaş açtığı bu savcıların dosyaları ile Grup Yorum bir kez daha tutuklandı.

Halkın Hukuk Bürosu yaptığı açıklamda, “İdil Kültür Merkezi’nde bulunduğu iddia edilen ‘çekiç, gaz maskesi, yeşil renkli gömlek, 4-5 tane dergi’ eşyalar suç delili olarak dosyaya konmuştur.” dedi. Ardından şunları eklediler. “Ortada ne silah vardır ne de mühimmat! Kültür merkezinde böyle bir şey bulunmayacağını polis de gayet iyi bilmektedir. Tadilat işlerinde kullanılan çekicin, gaz maskesinin ya da haki renkli gömleğin nasıl bir suç unsuru teşkil ettiği savcılık tarafından açıklanamamıştır.”

Grup Yorum’u tutuklamak için bir delil göstermeye bile gerek görmüyorlar. Gerçi son dönemdeki tutuklamaların çoğunda durum farklı değil.

Yorum’un tutuklanmasının ardından tepkiler de yükseldi. Ünlü sanatçı Joan Baez’den destek mesajı geldi. Baez “Sizin hapse atılmanız, müziğinizin ve yaptığınız işlerin insanlara dokunduğu, onları harekete geçirdiği anlamına geliyor” dedi.

Bir kez daha “türküleri yapanların yasaları yapanlardan daha güçlü olduğunu” hatırlatıyor ve Grup Yorum’a özgürlük diyoruz.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …