Demokratik lise talepleri

projeniz-degiliz

Faşist gerici-şoven ders programları kaldırılmalı, liselerde her türlü gerici-faşist kadrolaşma dağıtılmalıdır.

Özgür düşünce ve yaratma ortamı oluşturulmalı; eğitimde, bilimsellik dışında hiçbir kaygının bulunmayacağı bir çalışma ortamı sağlanmalıdır.

Gerici-faşist disiplin yönetmeliği kaldırılmalı, polis-idare işbirliğine son verilmelidir.

Gerici-faşist ideolojiyi taşıyan tüm ders programları kaldırılmalı, yerine özgür, bilimsel düşünceyi taşıyan (velilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla) ders programları oluşturulmalıdır.

Ulusal eşitlik temel ilke olmalı, her ulusun anadilinde eğitim yapma, dil ve kültürünü geliştirme hakkı sağlanmalıdır.

Öğrencileri tektipleştirmek, baskı ve zor altında tutmak için yapılan uygulamalar kaldırılmalıdır. Dayak, hakaret gibi faşist baskılar kesinlikle yasaklanmalı, bu uygulamayı yapan öğretmenler ve yöneticiler görevden uzaklaştırılmalıdır.

Zorunlu din dersi kaldırılmalı, laik bir eğitim verilmelidir.

Lise ve dengi okulları bitiren her öğrenci, üniversite hakkına sahip olmalıdır. Üniversite sınavları kaldırılmalı, üniversiteye yerleştirmede kıstas, öğrencinin kültür, bilgi ve başarı düzeyi olmalıdır.

Meslek liselerinde okulda ve işyerlerinde sömürü ortadan kaldırılmalı, sigortalı ve sağlıklı koşullarda staj olanakları sağlanmalı; grev kırıcılığına izin verilmemelidir.

Eğitim parasız olmalı, “bağış” adı altında yapılan soygun kaldırılmalı; tüm araç-gereç masrafı okulca karşılanmalıdır. Eğitimde her türlü ayrıcalık kaldırılmalı, fırsat eşitsizliğini derinleştiren özel okullar kapatılmalıdır.

Öğrencilerin kültürel, sosyal, bedensel faaliyetleri için her türlü olanak sağlanmalıdır.

Öğretmenlerin tüm demokratik hakları verilmeli, bilimsel eğitim verebilecekleri şekilde yaşam koşulları düzeltilmeli, kendilerini yetiştirebilecekleri olanaklar sağlanmalıdır.

Öğrenci, öğretmen ve emekçilerin örgütlenme hakkı verilmeli ve yönetimde söz hakkı tanınmalıdır. Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve okulda çalışan emekçiler, birimdeki kitle örgütü aracılığıyla okul yönetimine katılmalıdırlar.

Okullarda sürekli ve parasız sağlık hizmeti verecek kurumlar oluşturulmalıdır.

Yayınevimizden çıkan, “Liseli gençliğin örgütlenmesi ve sorunları” broşüründen alınmıştır.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …