OHAL’de 1180 işçi katledildi

iscinayeti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) 25 Şubat’a yaptığı açıklamaya göre, Olağanüstün hal (OHAL) ilanından bu yana geçen yedi ayda en az 1180 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. İSİG raporunda, yedi aylık OHAL dönemindeki ölümlerin bir yıl önceki döneme göre yüzde 14 arttığı belirtildi.

Raporda, binlerce emekçinin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işsiz kaldığı, işsizlik tehdidi ile en temel haklarını arayamaz duruma getirildiği vurgulandıktan sonra, zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası (BES) kesintisi ve “kiralık işçilik” düzenlemesi ile çalışma standartların ve sosyal hakların gerilediği kaydedildi. 

OHAL ile birlikte emekçilerin iş güvencelerini koruyan yasaların fiilen ortadan kaldırıldığını belirten İSİG, “Başkanlık gelirse bu iş cinayetleri seri bir hal alacak” diyerek kaygılarını ifade etti.

“Başkanlık-sultanlık” rejiminde, OHAL’in süresiz hale geleceği düşünülürse, gözle görülür biçimde artan iş cinayetlerinin katlanarak devam edeceği kendiliğinden anlaşılır.

İşçi ve emekçiler, OHAL ile birlikte kaybettikleri yaşam hakkı başta olmak üzere tüm haklarını geri almak için, bu referandumu durdurmalı, kahreden ve yaşatan güçlerini ortaya koymalıdır.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …