İsviçre’de Kaypakkaya etkinliği

İsviçre’nin Basel kentinde 7 Mayıs günü İbrahim Kaypakkaya için bir etkinlik düzenlendi. TKP/ML YDK’nın çağrısıyla gerçekleşen etkinlikte, İbrahim Kaypakkaya ölümünün 44. yılında bir kez daha anıldı.

Etkinlikte PDD standı da açıldı. Ayrıca bir mesajla Kaypakkaya şahsında tüm devrim ve sosyalizm şehitleri selamlandı.

İsviçre PDD’nin, etkinliğe sunulan mesajında, “Kaypakkkaya’nın Doğu Perinçek gibi devrim düşmanlarının görüşlerini reddedip devrimci bir kopuşu gerçekleştirdiği”ne vurgu yapıldıktan sonra, Kaypakkkaya adının “ser verip sır vermemek”le özdeşleştiği ve efsaneleştiği belirtildi. Mesajın son bölümünde ise şunlar yeraldı.

“İhtilalci Komünistler 12 Eylül yıllarında işkencehanelerde direniş destanları yazarak, tüm dünya devrimci değerlerine ve ülkemiz devrimcilerinin direnme geleneğine sıkıca tutundu ve Kaypakkaya’nın bu mirasını sahiplendi, ileriye taşıdı.

Osman Yaşar Yoldaşcan, Mehmet Fatih Öktülmüş, İsmail Cüneyt, Remzi Basalak’ın da kanıtladığı gibi, Denizlerin, Mahirlerin, Kaypakkayaların devrimci ruhunu, militanlığını sahipleniyoruz. Şehitlerimizin mirasına sahip çıkmanın, devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmek olduğu kesindir. Bu bilinç ve kararlılıkla İbrahim Kaypakkaya şahsında tüm devrim ve sosyalizm şehitlerini saygıyla anıyoruz.”

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …