İkitelli’de 15-16 Haziran etkinliği ve eylemi

10 Haziran günü PDD’nin de bileşeni olduğu İkitelli Dayanışması’nın örgütlediği 15-16 Haziran konulu panel yapıldı. Bir düğün salonunda yapılan etkinlikte “15-16 Haziran direnişinden günümüze işçi sınıfının mücadelesi” pankartı asıldı.

Etkinlik Türkiye işçi sınıfına selam marşı eşliğinde kısa bir sinevizyon gösterisiyle başladı. Devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra panelistler sunumlarını gerçekleştirdiler. Ali Mendillioğlu 15-16 Haziran konusunu sunarken, Nilgün Olgan da kıdem tazminatı konulu sunum yaptı. A. Mendillioğlu, 15-16 Haziran’ın tarihi bir dönemeç olduğunu belirttikten sonra, “bütün bu militanlığına rağmen başarısız bir eylem olmuştur, çünkü yasayı geri püskürtememişlerdir” dedi.

Sunumlardan sonra soru cevap kısmına geçildi. Dinleyiciler panelistlere çeşitli sorular sordular, yorumlar yaptılar. PDD okurları “başarısız eylem” tespitini doğru bulmadıklarını belirttiler. 15-16 Haziran direnişinin işçi sınıfının önderliğinde geliştiğini, işçi-öğrenci birlikteliği yarattığını ve güçlü siyasal etkiler bıraktığını, dolayısıyla ilkin siyasal, sonrasında da somut kazanımlar elde ettiğini söylediler. Panel, 17 Haziran günü yapılacak yürüyüşe çağrı ile sona erdi.

17 Haziran günü, direnişte şehit düşenler anıldı, devletin katliamı protesto edildi.

İkitelli 1. sokakta toplanan kitle “Selam olsun 15-16 Haziran’ı yaratan işçi sınıfına”, “OHAL ve KHK’lar kaldırılsın”, “Taşeron işçilik yasaklansın”, “Kiralık işçiliğe hayır” dövizleri açarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşte “Grev hakkımız engellenemez”, “Köle değil işçiyiz birleşince güçlüyüz”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Yaklaşık bir kilometre yüründükten sonra 15-16 Haziran direnişi ile ilgili açıklama yapıldı. “İşçi sınıfı 15-16 Haziran ruhunu kuşanarak yeni 15-16 Haziran’lar yaratmalıdır” dendi. Açıklamadan sonra eylem sonlandırıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …