Kitlenin coşkusu mitinge aktı

Kitlelerin AKP hükümeti ve Erdoğan’ın giderek artan baskıcı yönetimine duydukları tepki, 9 Temmuz günü Maltepe miting alanına aktı. 3 milyonu aşkın insan, büyük bir coşku ve kararlılıkla Maltepe sokaklarını ve sahil alanını doldurdu. Öyle ki, Maltepe’nin bütün sokakları, mitinge gelen insanların devasa seline tanıklık etti. Sahil bölgesinde ise, miting alanının birkaç katı büyüklüğünde bir alanda, parklarda, daha öğlen saatlerinden itibaren, yüzbinlerce insan miting saatini bekledi. Saatler ilerledikçe sayı 3 milyonu aştı. Üstelik pek çok bölgeden kalkan otobüsler, yoğun trafik nedeniyle Maltepe’ye ulaşmayı başaramadı.

Öğlen saatlerinden itibaren, insanlar başlarında adalet yazan şapkaları, üzerlerinde adalet baskılı tişörtleri ile, sloganlar atarak sokaklarda yürüyüşler yapmaya başladı. Dergimiz Proleter Devrimci Duruş okurları da, kitlenin en yoğun geçiş yaptığı bölgeye, ünlü şair Brecht’in “Ekmeği pişirip dağıtan kimse Adaleti de onlar dağıtmalıdır” yazılı, PDD imzalı pankartı astı. Ayrıca ellerinde “Adalet yoksa barış da yok” yazılı, PDD imzalı dövizleriyle Maltepe sokaklarında ve sahilde sloganlı yürüyüşler yaptılar.

Miting, gerek katılımın büyüklüğü, gerekse kitlelerin beklentileri ile, ülkemizin sınıf mücadelesi tarihine önemli bir mihenk taşı oldu. Bir düzen partisi olan CHP’yi bile hareketlendirmek zorunda bırakan ve egemenlere korku salan da da kitlelerin bu yönelimi oldu.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …