İkitelli’de Sivas anması

PDD’nin de bileşeni olduğu İkitelli Dayanışması, Sivas katliamının yıldönümünde şehit düşenleri andı ve katliamı protesto etti.

2 Temmuz akşamı yapılan eylem Cemevi önünde başladı. Cemevi önünde toplanan kitle “Sivas için adalet herkes için adalet” pankartını açarak yürüyüşe geçti. “Sivas’ın Hesabı Sorulacak”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Sivas’ın Ateşi Sönmeyecek” sloganları atıldı.

Yürüyüş boyunca kitlelere ajitasyon çekildi. Kitleler de alkışlarla destek sundu. Eski pazar caddesi’nde yürüyüşe başlandı ve yaklaşık iki kilometre sonra trafiğe kapalı yürüyüş yoluna gelindi. Yürüyüş yolunda basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada; Madımak Oteli’nin gerici güruh tarafından nasıl yakıldığı anlatıldı. Katliamın bizzat faşist devlet tarafından organize edildiği belirtildi. “Sivas katliamı unutulmayacak, hesabı sorulacak” sloganlarıyla eylem sonlandırıldı.

Sivas katliamı, başta Sivas olmak üzere birçok yerde protesto edildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …