İstanbul’da metal işçileri eylemlere başladı

130 bin metal işçisini kapsayan TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca, işçiler eyleme başladı.

İstanbul’da metal işkolundaki işçiler, MESS’in yüzde 3’lük zam dayatmasına karşı 11 Aralık Pazartesi günü, yakalarına Almanca, İngilizce, Türkçe  “İnsanca Ücret İstiyoruz” yazılı  kokartlar takmaya başladı ve bir saatlik iş durdurma eylemi yaptılar.

15 Aralık cuma günü ise, işyerlerinde giriş kapısından başlayarak soyunma odasına kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. “MESS Dayatmalarına Hayır! DİSK/Birleşik Metal-iş” imzalı pankartın taşındığı yürüyüşte, “Direne direne direnişle zafere!”, “MESS, MESS şaşırma sabrımızı taşırma!” “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı. Gece vardiyası ile gündüz vardiyası biraraya geldiler ve birlikte “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganını attılar.

Taşeron işçileri de kendi yazdıkları kokartlarla eylemlere katıldı. “Taşeron’a hayır” kokartları ile sendikalı işçilerle beraber yürüdüler. Taşerondan ayrılmak ve sendikalı olmak istediklerini söylediler.

26 Aralık günü, Birleşik Metal-iş Trakya şube başkanı Beyhan Vatansever, işyerlerini ziyaret etti. Yeni yılda birlik beraberlik ve direniş çağrısı yaptı. Ayrıca 15 günlük arabulucu dönemi bittikten sonra 2 aylık grev sürecine girileceğini duyurdu. Ve 2 ayın sonunu beklemeyeceklerini işçilere bildirdi. Sendikanın ücret artış taleplerinin 695 TL olduğunu, MESS’in ise yüzde 3 gibi komik bir rakam önerdiğini söyledi. “Greve hazır olun” mesajı verdi.

İstanbul’dan Metal işçileri

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …