Berkin Elvan mezarı başında anıldı

Berkin Elvan ölümünün dördüncü yılında, 11 Mart günü mezarı başında anıldı.

Bilindiği gibi Berkin Elvan, Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı’da ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmış, hastanede 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetmişti. Ölümünün ardından yaklaşık 3 milyon kişiyle görkemli bir cenaze töreni düzenlenmiş ve her yıl 11 Mart’ta mezarı başında anılmıştı.

Bu yılki anmaya devletin de ilgisi büyük oldu. Polis mezarlığı adeta ablukaya almıştı. Mezarlığa giren insanların üzerini aradı, gözaltı yapmaya çalıştı. Dolayısıyla anma gergin başladı.

Polisin ablukası, üst aramayı dayatması ve gözaltı yapmaya çalışması yüzünden saat 14.00’te başlaması gereken anma, 14.30’da başlayabildi. PDD’nin de katıldığı anmada, ilk sözü ailenin avukatı Can Atalay aldı. Atalay; “bu zamana kadar polis kuşatması altında anma yapmadık” dedikten sonra, polislerin tutumunu teşhir etti. Ardından şöyle devam etti: “Bir çocuğun cenazesi üzerinden yalan söyleyen iktidar utanmalıdır. Bir çocuğun cenazesini düşmanlaştırmaya çalışarak iktidara tutunmaya çalışanlar utanmalıdırlar. Tarihe utançla geçeceklerini biliyoruz” dedi.

Berkin’in babası Sami Elvan ise şunları söyledi: “Ben dört yıldır buraya niçin geliyorum? Benim çocuğum neden aramızda değil?.. Diyorlar ki, bizim ülkemizde adalet var. Dört yıldır çocuğumu vuran katiller neden yargılanmıyor? Katilin kim olduğu belli. En büyük katil, en büyük koltukta oturandır. ‘Emri ben verdim’ dedi. ‘Benim polisim destan yazdı’ dedi. Benim çocuğumun katili budur.” Sami Elvan, “biz sadece kendi çocuğumuz için mücadele etmiyoruz, başka çocuklar ölmesin diye buradayız” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Anne Gülsüm Elvan da, “AKP hükümeti her ağzını açtığında, Avrupa’ya ‘siz sivilleri öldürüyorsunuz’ diyor. Bizim ülkemizde öldürülen çocukların sayısı o kadar çok ki, söylenemiyor. Ben sadece çocuğumun katilinin yargılanmasını istiyorum. Başka çocuklar öldürülmesin istiyorum” sözleriyle isyanını ifade etti.

Anma, “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Berkin Elvan onurumuzdur”, “Berkin Elvan; 15’inde bir fidan” sloganları eşliğinde mezarlığın çıkışına kadar yüründükten sonra sonlandırıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …