Fransa’da Afrin işgali protestolarına polis saldırısı

Türkiye’nin Afrin işgali Fransa’da çeşitli gösterilerle protesto edildi. Ayrıca AB ülkelerinin ve birçok “insan hakları” kuruluşunun sürece sessiz kalması kınandı. Bu gösterilere Fransa’nın devrimci, demokrat kişi ve kurumları da destek verdi.

İşgalin başladığı günden bu yana devam eden gösteriler, Fransız polisinin provokatif tutumlarına rağmen olaysız bitmişti. Fakat son dönemde Alman polisinin bu eylemlere yönelik sert tutumuyla birlikte Fransız polisinin tutumu da sertleşti.

13 Mart günü Paris’te gerçekleşen eylemde birçok kişi gözaltına alındı. Bu durumu protesto etmek için akşam saatlerinde yapılan eyleme ise polisin saldırısı çok daha şiddetli oldu. Bir çok gösterici ağır yaralandı ve dakikalarca hastaneye götürülmedi. Gözaltına alınanların bindirildiği araçlarda da üzerlerine gaz sıkıldığı ve bu yüzden baygınlık geçirenler olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanların bir kısmı ertesi akşam serbest bırakıldılar. Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde yaptıkları açıklamada, arkadaşlarının hala gözaltında tutulduğunu belirtip, onların da bir an önce serbest bırakılmasını istediler. Açıklamada, Fransa Dışişleri Bakanı ve eski cumhurbaşkanının Türkiye’nin savaşı durdurması yönünde Birleşmiş Milletler’e yaptığı çağrılara rağmen, polisin bu tutumunun iki yüzlü bir nitelik taşıdığı belirtildi. Bundan sonraki eylemlerde gelişecek her tür olumsuzluğun tamamen Fransız polisine ait olacağı söylendi. Atılan sloganlarla basın açıklaması sona erdi.

Fransa’dan PDD okurları

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …