Tutsaklardan mektuplar

Merhabalar,

Mektubunuzu aldım, sevindim. Hemen yazamadım çünkü mektup yasağı başladı tekrar. Bundan sonra da iki-üç ayda bir ancak mektuplaşabiliriz. 6-7 disiplin var ve iki-üç aylık, iletişim ağırlıklı -görüş de var disiplinler arasında- bir de 10 günlük hücre cezası… 11-12 disiplin var yani anlayacağınız. Şu andaki durumda infazımdan 8-9 ay daha fazla yatıracaklar, tabii bundan sonra gelebilecekleri kestiremiyorum. Tahliyeme 1.5 yıldan fazla süre var yani.

Basından da duymuşsunuzdur saldırıları. Ayakta sayım dayatması başladı. 5-6 gün saldırılarla -darp ederek- havalandırmaya zorla çıkarma vb. yaşandı. Bir hafta sonra revire çıkarıldık, darp izleri hala duruyordu. Doktorların durumu, OHAL vb. takipsizlik çıkar suç duyurularımızdan haliyle. Kimlik dayatmasına direnen 4 kişi kaldık. MKP davasından arkadaşlar, avukat, spor- koli alarak deldiler. Kürt hareketi zaten baştan beri kimliği alıyordu. Ayakta sayım dayatmasına ise önce direndiler, 5-6 günden sonra vazgeçtiler gibi…

Tek tip elbise dayatmasına daha başlamadılar. Bakalım gelişmeler neler gösterir, yaşayıp göreceğiz. Buradaki durumlar kısaca böyle…

Dışardaki gelişmeleri burjuva basından takip edebiliyoruz ancak. Filistin’le ilgili yazı gibi yazıları yollarsan seviniriz. 5. Ayın 26’sında mektup yasağı doluyor, o tarihte elimize verirler, ona göre yanıt verebilirsin, bilginiz olsun.

Arkadaşları, dostları, yoldaşları devrimci sıcaklığımla kucaklıyor, kavga günümüz 1 Mayıs’ı şimdiden kutluyorum. Kendinize iyi bakın….

Mustafa Zolucan

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli

F Tipi Hapishanesi

 

* * *

Bijı Yek Gulan-Yaşasın 1 Mayıs

Sevgili dostlar, ezilenlerin ezenle hesaplaştığı 1 Mayıs’ta biz devrimci tutsakların yüreklerimizi yüreklerinizde birleştirip, bir sel olup alanlara akalım.

Bu inançla siz yürek dostlarımız olan Yediveren Yayıncılığın tüm emekçilerinin şahsında dünya proletaryasının birlik, dayanışma ve kavga günü olan 1 Mayıs’ı en içten devrimci duygularla kutluyoruz.

1 Mayıs’ın tüm kızıl güllerinin şahsında devrim ve sosyalizmin tüm kızıl yüreklerini sevgi ve saygıyla anıyoruz. Anıları yolumuza ışık tutacak.

Ölümsüzleşen yüreklerin inancıyla o proleter yüreklerinizi sevgiyle selamlıyoruz. Sevgi ile, umut ve dirençle kalın. Devrimci selamlar, saygılar. Serkeftin…

Kahrolsun her türden sömürgecilik!

Kahrolsun Faşizm!

Yaşasın Proletarya Enternasyonalizmi!

Bıji Yek Gulan-Yaşasın 1 Mayıs!

10.4.2018

Mehmet Yamaç (Azad)

2 Nolu T Tipi Hapishanesi

A-21 Bünyan-Kayseri

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …