Sade ve sessiz kaynayan volkan VEİS

Ölenlerimizin ardından Veis’in de çok değer verdiği Fatih yoldaşımızın  önemsediği şekilde davranıyoruz biz de. Çok çok övüp toprağın altında yüzlerini kızartmayacağız. Ama onların temel özelliklerinden öğreneceklerimizi de bilincimize ve yaşamımıza kaydedeceğiz.

Tıpkı Selma Aybal, Vedat Çataltepe, Osman Yaşar Yoldaşcan gibi Veis yoldaşı da bir Eylül ayında kaybettik. Sağlamlaştığı toprağı gübrelemek ister gibi ayrıldı aramızdan.

“Dost dediğin kara günde belli olur” sözünü doğrularcasına, Eylül karanlığında sağlamlaştırdı kendini. Çok gençti devrimci olduğunda.  12 Eylül onun olgunlaştığı toprak gibidir. Çoğu kaçmalarla tozmalarla uğraşırken  TİKB ile ve Önder yoldaşlarla tanışmasını büyük talih olarak nitelerdi. Fatih Öktülmüş, Osman Yaşar Yoldaşcan, Sezai Ekinci, İsmail Cüneyt. .. Hepsi de Veis ve ailesinin çok değerli yoldaşlarıydılar.

Zaten Veis’in en önemli özelliklerinden biriydi ailesini ve en yakınlarını örgütlemek. Onları kavgasının içinde severdi.  Tıpkı  örgütü gibi öylesine  güven veren bir duruşu vardı ki 12 Eylül’ün en korkulu günlerinde bile onun yanında durmaktan çekinmedi kimse. İyi bir örgütçüydü. Çevresindekilerin enerjisini örgüte katmaları için harcadığı çabayı kimse yanıtsız bırakmazdı. Onun bu özelliği sayesinde 12 Eylül’ün yaprak kımıldamayan günlerinde önemli bir kitle ağı oluşmuştu. İyi bir pratik insanıydı aynı zamanda. Orak Çekiç ve bildiri  dağıtımlarından afiş asmalara, duvar yazılamalarından istihbarat çalışmalarına dek koşardı adeta.

Sessiz sedasız, abartısız, sakin, ama dipte çağıldayan volkan gibiydi Veis. Şimdilerde moda olan, çok konuşan boş konuşanlara inat, derinlikli, az ama öz konuşurdu. Tertemiz yüreği gibi tertemiz yaşadı ve ardında onurlu bir yaşam bıraktı. Bunun yarattığı gönül rahatlığından olsa gerek hastalığını da büyük bir metanetle karşıladı. Ağrılarına aldırmadan onu ziyarete gelen yoldaşlarıyla oturarak sohbet etti hep. Mütevazi, düzeyli, sevgi dolu. ..

Veis yoldaşı sonsuzluğa uğurladık ve onu hep güzel özellikleri ile anacağız. .. Unutulmayacak. ..

Bunlara da bakabilirsiniz

Limter-iş sendikası ve ESP’ye operasyon

9 Mart günü polis ESP, SGDF, ETHA çalışanları ile Limter-İş sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı’nın …

Gazi Direnişi 29. Yılında!

Gazi Direnişi’nin yıldönümünde “Gazi 12 Mart Platformu” 10 Mart 2024 tarihinde Gazi Cemevi’nde bir panel …

Bir “eylem adamı” Talat Sürer– 8 Mart 2020

“Her ölüm erken ölümdür” der şair. Bir yoldaşın ölümü ise hep erkendir. Hele ki, hayal ettiği …