Teslim Demir son yolculuğuna uğurlandı

EKİM hareketinin ve Türkiye Komünist İşçi Partisi’nin (TKİP) kurucu kadrolarından Teslim Demir için, 6 Ekim Cumartesi Almanya’nın Oberhausen kentindeki Alevi Kültür Merkezi’nde bir anma ve uğurlama töreni yapıldı. Törene Avrupa’nın dört bir yanından devrimciler, siyasi kurum temsilcileri katıldı. Yaşamını böylesine devrime adamış bir devrimcinin cenaze törenine katılım oldukça yüksek oldu. Binlerce kişi, onu haketttiği biçimde görkemli bir törenle uğurlamak için oradaydı. Salon doldu taştı.

Salonda Mehmet Fatih Öktülmüş yoldaşın resminin de içinde yer aldığı, devrim önderlerinin pankartı asılmıştı. Teslim Demir’in resimleriyle donatılmıştı duvarlar. Demir’in naaşı da kırmızı karanfillerle, buket buket çiçeklerle süslenmişti. Yoldaşları, tanıyan dostları yanı başından ayrılamıyor, o çok zor vedalaşmayı gerçekleştiremiyorlardı.

Anma, Türkiye ve dünya devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladı. Ardından partisinin yaptığı açıklama okundu ve Teslim Demir’in yaşamı anlatıldı. Tek kişilik müzik dinletisinde, sevilen marşlar ve türküler söylendi. Özellikle Drama Köprüsü türküsü söylendiğinde, binlerce kişi eşlik etti ve birlikte söyledi.

Müzik dinletisinin ardından, Türkiyeli devrimci yapıların yöneticilerinden onu tanıyanlar, kendi gözlemleriyle Teslim Demir’i anlattılar. Liseli yıllardan başlayarak gençlik dönemi, Dersim’deki yaşantısı konuşuldu. İdealleri anlatıldı; gerçekleştirme sözü verildi. Öylesine yüreği dolu, coşkulu bir devrimciydi ki, tanıyan herkes onu çok seviyordu.

Avrupa’dan kimi komünist partiler anmada yerlerini almışlardı. Onlar da konuştular, duygu ve düşüncelerini Almanca anlattılar. Onların bu tutumu, anmaya enternasyonal bir içerik kattı.

Konuşmalardan sonra, içinde Proleter Devrimci Duruş’un da içinde olduğu, devrimci kurumların mesajları okundu. Mesajların her biri büyük bir coşkuyla alkışlandı, sahiplenildi.

PDD’nin mesajında şunlar söylendi:

“Ömrünün neredeyse tamamı devrim ve sosyalizm davasında geçmiş ve bu davada adı gibi demirleşmiş biri olarak hastalığı onun teslim almak istediğinde bile son nefesine dek direnmiş Teslim Demir, artık aramızda değil. Ancak yoldaşları ve dostları, işçi sınıfı ve emekçiler, onu sonsuza dek yaşatacaklar. Böylece savaşsız-sömürüsüz bir dünya için ömrünü ortaya koyan tüm ölenlerimiz gibi Teslim Demir de, geleceği ören her çabanın her saniyesinde nefes alacak ve yeniden çoğalacak.

Teslim Demir gibi zor dönemlerin devrimci kuşağını yaşatma sorumluluğu, bugün her zamankinden daha fazla önem kazanıyor. Onları yaşatmak aynı zamanda o zor dönemlerin devrimci özünü açığa çıkartmak olacak.

Bu amaç uğruna harekete geçmek yoksa umut da yoktur. Dünyayı değiştirme amacımızı sürdürecek, umudu hep canlı tutacağız. Devrimin ilerlemesini durduramayacaklar. Biz kazanacağız.

Teslim Demir Ölümsüzdür!

Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!

Yaşasın Devrim ve Sosyalizm!”

Mesajların ardından tören bitirildi ve Demir’in orak çekiçli bayrağa sarılı naaşı omuzlanarak araca taşındı. Yoldaşlarının ve dostlarının sevgisi, bağlılığa, çiçek oldu yağdı Teslim Demir’in üzerine. Yüzlerce çiçek, acıyla ve özlemle gökyüzüne havalandı; çığlıklaşan sloganlara karıştı. “Teslim Yoldaş Ölümsüzdür!” sloganı eşliğinde orak-çekiçli bayrağa sarılı tabut Türkiye’ye doğru uğurlanmış oldu. İzmir’e, yoldaşlarının yanına doğru yola çıktı.

İsviçre PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …