Yaşamda emekliler, yaşlılar da var! GEÇMİŞTEN GELECEĞE BAKMAK

Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Bölge Temsilciliği ve Seyhan Belediyesi’nin, “GEÇMİŞTEN GELECEĞE BAKMAK” adıyla düzenlediği etkinlik, 7 Ekim günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlik, dinleyicilerle ve emeği geçenlerle konuşmacıların, dinleyicilerle sanatçıların kaynaştığı samimi bir ortamda geçti.

Emeklilerin ve yaşı ilerleyen insanların sorunları, dinleyicilerin aktif katılımıyla irdelendi ve ezgileriyle büyüleyen Rüya ile Özgür’ün yüksek performansı ile sımsıcak kucaklaşıldı.

Kendi dalında uzman olan konuşmacılar, hem değerli birikimlerini, renkli sunumlarıyla birlikte aktardılar, hem de dinleyenlerde büyük ilgi uyandırdılar.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi çalışanları Zafer Özgentürk ve Yusuf Yılmaz’ın hazırladığı sokak röportajlarından oluşan sinevizyon, bu bilgilerle bütünleşen bir etki yarattı ve araştırmacılara kaynak özelliği taşıdı. İzleyiciler EDS broşürlerini ellerine aldıklarında sendika ile etkinliğin yarattığı bilgilerle daha donanımlı olarak tanışmış oldular.

Böylece “GEÇMİŞTEN GELECEĞE BAKMAK” etkinliği, gelecek mücadele günlerine bilinçle hazırlanmada bir adım oldu. Emekliler Dayanışma Sendikası ve Seyhan Belediyesi’nin emeğine sağlık…

Bunlara da bakabilirsiniz

Limter-iş sendikası ve ESP’ye operasyon

9 Mart günü polis ESP, SGDF, ETHA çalışanları ile Limter-İş sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı’nın …

Gazi Direnişi 29. Yılında!

Gazi Direnişi’nin yıldönümünde “Gazi 12 Mart Platformu” 10 Mart 2024 tarihinde Gazi Cemevi’nde bir panel …

Bir “eylem adamı” Talat Sürer– 8 Mart 2020

“Her ölüm erken ölümdür” der şair. Bir yoldaşın ölümü ise hep erkendir. Hele ki, hayal ettiği …