Yüzbinler Newroz’u kutladı

Ortadoğu halklarının bir uyanış ve direniş günü olarak kutladığı Newroz, bu yıl da başta Kürt illeri olmak üzere yurdun dört bir yanında kutlandı. “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” sloganıyla yapılan kutlamalara, 31 Mart seçimleri ve tecride karşı yapılan açlık grevleri damgasını vurdu.

En büyük kutlama her zaman olduğu gibi Diyarbakır’da gerçekleşti. 21 Mart günü yüzbinler Diyarbakır Newroz Alanı’nda toplandılar. HDP’nin yerel seçimlerde ittifak yaptığı Kürt partileri de Newroz kutlamasına katıldılar ve “ulusal birlik” mesajı verdiler. Konuşmacılar, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istediler ve Afrin işgalini kınadılar. HDP eş genel başkanı Pervin Buldan ise yaptığı konuşmada, 134 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’e, hapisteki HDP’lilere selam gönderdi.

Bir diğer büyük kutlama Van’da gerçekleşti. Burada ise HDP’nin eşbaşkanı Sezai Temelli konuşma yaptı. Temelli, Newroz coşkusunu 31 Mart’a taşıyacaklarını söyleyerek, “bütün kayyumları söküp atacağız” dedi.

Son Newroz kutlaması 24 Mart’ta İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul-Bakırköy’de binlerce kişi, Newroz için biraraya geldi. Devrimci, demokrat birçok kurumun katıldığı mitingde, 31 Mart seçimleri ve tecrite karşı yapılan açlık grevleri öne çıktı.

HDP eş genel başkanı Pervin Buldan konuşmasında; Leyla Güven’in yanı sıra tecride karşı tutsakların açlık grevinin 100’lü günleri geçtiğini söyledi. Ayrıca üç tutsağın tecridi protesto için kendilerini yaktıklarını duyurdu.

Ayrıca birçok il ve ilçede Newroz ateşleri yakılarak kutlama yapıldı.

 

Hapishanelerde feda eylemleri

Leyla Güven’in Öcalan’a dönük tecritin kalkması için 8 Kasım 2018’de başlattığı açlık grevine destek olmak için bazı hapishanelerde tutsaklar açlık grevine başladı.

Dört PKK tutsağı ise, feda eylemi ile şehit düştü. 17 Mart’ta  Tekirdağ Cezaevi’nde Zülküf Gezen, 23 Mart’ta Gebze Cezaevi’nde Ayten Becet, 24 Mart’ta Oltu Cezaevi’nde Zehra Sağlam, 25 Mart’ta Mardin’de Medya Çınar feda eylemleri gerçekleştirdiler.

Bunlara da bakabilirsiniz

29 işçinin katledilmesi protesto edildi

İstanbul Gayrettepe’deki Masquerade Club’ta 2 Nisan’da çıkan yangında 29 işçi katledildi. Daha İliç’te yaşanan madenci …

Hak verilmez alınır ZAFER SOKAKTA KAZANILIR!

Türkiye, bir seçimi daha geride bıraktı. AKP’li yıllar seçimlerle geçti. Seçimlerin tek başına demokrasiyi geliştirmediği, …

Sosyalizmde yerel yönetimler

Günümüzde üç çeşit yerel yönetim anlayışından sözedilmektedir: Kıta Avrupası, Anglosakson ve Orta-Kuzey Avrupa yerel yönetim …