ODTÜ’de boykot

ODTÜ’lüler, 14 Mayıs günü “Baskı, şiddet, nefret varsa ders yok” sloganıyla boykot gerçekleştirdi. Öğrencilerin ODTÜ’lü akademisyenlerle birlikte gerçekleştirdiği boykot sırasında, okulda artan baskılar ve polis saldırısı teşhir edildi, rektörün istifası istendi.

ODTÜ’de 10 Mayıs günü 9’uncusu düzenlenen Onur Yürüyüşü’ne polis saldırmış; plastik merminin de kullanıldığı saldırıda 22 öğrenci ve 1 akademisyen gözaltına alınmıştı. Rektör-polis işbirliği ile gerçekleşen bu saldırı, öğrencilerin büyük tepkisini çekti. Saldırıyı protesto için hemen rektörlük önünde bir eylem düzenleyen öğrenciler, 14 Mayıs günü de boykota çıkmışlardır.

Son dönemde üniversitelerde devlet baskısı giderek artmakta, üniversite gençliği, okuldan-yurttan atma, burs kesme tehditleri ile kuşatılmaktadır. Buna karşın, üniversite gençliği güçlü bir karşı koyuş geliştirememektedir.

Köklü bir mücadele geleneğine sahip olan ODTÜ, polis saldırısına duyulan tepkiyi boykota dönüştürmeyi başararak önemli bir adım atmıştır. Bu boykota Ankara ve Hacette Üniversitesi öğrencilerinin destek vermesi de, direnen kesimlerin yalnız kalmayacağını göstermektedir.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …