İşçi sınıfı hareketi ve görevler DEVRİMCİ SENDİKAL BİRLİK

 

 12-DSB

 

Eser Adı: İşçi sınıfı hareketi ve görevler

DEVRİMCİ SENDİKAL BİRLİK

Derleyen: Hamit Tekin

Yayınevi : Yediveren Kökleri

Orijinal dil: Türkçe

Dizi Adı: Araştırma

Türü : Sınıf mücadelesi

Cilt Bilgisi: Ciltli

Kağıt Bilgisi: Enzo

Basım Tarihi: Ağustos 2003, İstanbul

Basım Bilgisi: 1. Basım

Sayfa Sayısı: 128 s.

Kitap Boyutları: 19.5 x 13.5 cm

Etiket Fiyatı: 5.00 TL

 

 

Bugün işçi sınıfı, mücadele deneyiminden ve tarihinden kopartılmış durumda. Oysa gerek dünyada gerekse Türkiye’de işçi sınıfının örgütlenme ve mücadele deneyimi oldukça zengindir. Burjuvazi, sınıfın yeni kuşağının bu deneyimleri edinmesini önlemek için elinden geleni yapmıştır ve yapmaktadır.

Bu kitap, işçi sınıfına bu doğrultuda yardımcı olma amacıyla hazırlanmıştır. Sınıfın içinde bulunduğu durumdan çıkması için ona ideolojik-siyasal perspektifler sunan, örgütlenme ve mücadele biçimlerini hatırlatan ve tarihsel deneyimler ışığında günümüzü aydınlatmaya çalışan bir derlemedir. Özellikle de burjuvazinin sınıf içinde yaratmaya çalıştığı «kuşak kopması»na panzehir olmayı, genç işçilerin kendi tarihlerini, o tarihin yarattığı mücadele ve örgütlenme araçlarını öğrenmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Artan saldırıların arkasında yatan emperyalist politikaları ve ona karşı mücadelenin somut biçimlerini ortaya koymakta, burjuvaziye ve sendika ağalarına karşı mücadelenin birleştirilmesi gerekliliğini vurgulamaktadır.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL

Eser Adı: Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL Derleyen: Talat Sürer Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe …

AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ

Eser Adı: AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ Derleyen: Songül Kayabaşı Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe Dizi …

EKİM DEVRİMİ

Eser Adı: EKİM DEVRİMİ                       …