Filistin ve Rojava halkının yanındayız

adana-sengal-protesto

Rojava ve Filistin’de silah ve bombalar patlarken, dünyanın dört bir yanında protesto gösterileri oldu. Adana’da da kitle örgütleri, parti ve kurumlar, birçok koldan protestolar örgütlediler. 18 Temmuz 2014 tarihinde KESK’in çağrısı ile de 5 Ocak Meydanı’ndan İnönü Parkı’na bir yürüyüş düzenlendi ve yürüyüş sonrası basın açıklaması yapıldı. Ayrıca, Park’ın içinde kurulan çadır aracılığı ile, emperyalist savaş karşıtlarının Rojava için yapacakları yardımların Eğitim-Sen’de toplandığı duyuruldu.

Yürüyüşe katılan çok sayıda kitle örgütleri, partiler ve aralarında Proleter Devrimci Duruş’un da bulunduğu devrimci kurumlar, bayrak ve flamalarıyla kortej oluşturdu. Cadde boyunca “Rojava Halkı Yalnız Değildir”, “Filistin Halkı Yalnız Değildir”, sloganları atıldı. En önde “Ortadoğu’da Savaşa Hayır, Rojava ve Filistin Halkları Yalnız Değildir” pankartı taşınan yürüyüş koluna, yol boyunca katılımlar oldu. Park’ta basın açıklaması için toplanıldığında savaşın vahşeti direniş fotoğraflarından oluşan bir sergiyle ortaya kondu.

Basın açıklamasını, katılımcılar adına “KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü- BES Şube Başkanı” Sabahat Mutluay okudu. Açıklama şu sözlerle son buldu: “İsrail’in Filistin halkına, IŞİD çetelerinin Rojava halkına yönelik olarak başlatmış olduğu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Yıllardır İsrail zulmüne karşı onurlu direnişini sürdüren, yaşadığı tüm acılara rağmen özgür ve bağımsız bir Filistin için direnen Filistinli kardeşlerimizin ve bir yandan IŞİD çetelerine karşı kahramanca direnip bir yandan özgür bir yaşamın temellerini atmaya çalışan Rojava halkının onurlu mücadelesini selamlıyoruz. Gazze ve Rojava’da yaşanan katliamların derhal durdurulmasını ve bölge halklarının barış içinde bir arada yaşamasını istiyoruz.”

Basın açıklaması sonunda kitle dağıldı.

 

Yaşasın Filistin, Rojava, Şengal Direnişi

Adana’da 7 ağustos 2014 günü saat 12.30’da İHD, ÇHD, HDP, sendikalar, dernekler ve çeşitli partilerden oluşan bir grup kitle, emperyalist savaş karşıtı bir basın açıklaması yaptı.

 İnönü Parkı’da yapılan basın açıklamasını İHD Başkanı İlhan Öngör okudu. “Kobani’de Kürt halkı, Musul’da Şiiler, bugün ise Şengal’de Ezidiler katledilmektedir” diye başlayan açıklamada, “…dünyanın gözleri önünde yaklaşık bir aydır süren İsrail saldırıları sonucunda Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır” denilerek, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda yaklaşık iki bin Filistinli’nin yaşamını kaybettiği belirtildi. Ayrıca emperyalizmin “böl-parçala-yönet” politikasına karşılık, Rojava’da halkların birarada yaşadığına vurgu yapıldı.

Açıklama, sık sık kitlenin sloganları ile kesildi. Açıklama, Türkiye halklarına seslenerek bitirildi: “Bugün Rojava’ya, Filistin’e, Şengal’e sahip çıkmak onuruna sahip çıkmak, insanlığa sahip çıkmaktır. Bu nedenle başta demokrasi güçleri olmak üzere tüm halkımızı Ortadoğu’daki vahşete sessiz kalmamaya, yaşam hakkına, insanlık onuruna sahip çıkmaya çağırıyoruz. … Türkiye halklarının yüreği direnen halkların yanındadır. Yaşasın Şengal, Filistin, Rojava direnişi…” Açıklama bitirildikten sonra kitle dağıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …