Eğitim emekçileri greve çıktı

egitim-grev

Eğitim emekçileri 24 Eylül’de greve çıktılar. Grevde eğitimdeki gerici-dini baskıları, zorunlu rotasyonu, sürgünleri protesto ettiler.

Türkiye’nin birçok yerinde yürüyüş ve basın açıklamaları yapan Eğitim-Sen üyesi emekçiler, İl Milli Eğitim Müdürlükleri önünde toplandılar. Burada yaptıkları açıklamalarda, son dönemdeki saldırıları kınadılar ve taleplerini haykırdılar.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Bursa,  Kayseri, Eskişehir’de kitlesel eylemler yapıldı. Sinop’ta ise eğitim emekçilerine, polis gaz bombaları ve tomalarla saldırdı. Birçok öğretmen yaralandı, bir emekçinin başına gaz bombası isabet etti. Eylemlere, öğrenciler ve öğrenci velileri de katılarak destek verdiler.

İstanbul’daki eylemler, sabah erken saatlerde ilçelerde milli eğitim müdürlüklerine yürünmesi ile başladı. Merkezi eylem ise Beyazıt ve Eminönü iskelesinden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürünmesiyle yapıldı. Avrupa yakasındaki eğitim emekçileri, Beyazıt Tramvay durağında toplandı.

Toplanma süresince yapılan konuşmalar ve sloganlarla neden greve çıkıldığı açıklandı. Buradan yürüyüşe geçen kitle, Sultanahmet’e gelerek Anadolu yakasındaki emekçilerle buluştu.  “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Eğitim haktır satılamaz”, “Bilimsel, demokratik, anadilde eğitim”, “Savaşa değil eğitime bütçe”, “Öğrenci mağdur, veli çaresiz! İşte TEOG sisteminiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı. Emekçiler IŞİD saldırılarını ve onu destekleyen devleti de protesto etti. “Katil IŞİD işbirlikçi AKP” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde KESK Genel Başkanı ve Genel Sekreteri yaptıkları basın açıklamasında, eğitimdeki gericileşmenin AKP eliyle hızlandırıldığını söylediler. Yeni çıkan genelgelerle başörtüsünün ilkokul çağına kadar indirildiği, TEOG sistemiyle yüzbinlerce öğrencinin açıkta kaldığı, öğretmenlerin AKP kadrolaşması için sürgün ve zorunlu rotasyona tabi tutulduğu belirtildi. Açıklamada talepler sıralandıktan sonra, eğitim emekçilerinin bu taleplerini sokakta savunmaya devam edeceği söylendi.

Yürüyüşe ve basın açıklamasına, aralarında PDD’nin de bulunduğu kurumlar da destek verdiler.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …