Bilgi Üniversitesi’nde Kobane ile dayanışma eylemi

bilgi-kobane

Pek çok üniversite gibi İstanbul Bilgi Üniversitesi de Kobani’de yaşanan varoluş savaşına ses yükseltti. Gezi Direnişi’nde kurulan Bilgi Dayanışması; Berkin Elvan’ın ölümünden sonra ve Soma katliamından sonra düzenlediği kalabalık forumlarla, eylemlerle birçok vakıf üniversitesine örnek oldu.

13 Ekim’de yapılan eylemde “ÇIKIN SINIFLARDAN ÖLDÜRÜLÜYORUZ!” pankartıyla okulda yürüyüş yapıldı ve “KOBANE DİRENİYOR, İNSANLIK DİRENİYOR!” başlıklı açıklama okundu. Açıklamada şunlar söylendi: “IŞİD’in ağır silahlar ve tanklarla Türkiye’nin hamiliğinde Rojava’nın Kobane kantonuna düzenlediği saldırılar 30. gününe girmek üzere. Rojava’nın Kobane kantonunda, kısıtlı imkanlara rağmen insanüstü bir çaba ile IŞİD çetelerine karşı tüm dünyanın takdir ettiği bir direniş sergileniyor. AKP hükümetinin IŞİD’e siyasal, stratejik, lojistik desteğinin aşikar hale geldiği şu günlerde IŞİD ile AKP’nin hakim oldukları coğrafyada her iki siyasal tasavurrun da örtüştüğünü söylemek mümkün. Rojava’ya baktığımızda ise halkların, kültürlerin ve inançların ortaklaşarak kurdukları kanton yönetimleri, aynı zamanda insanlığın demokratik-çoğulcu bir yaşamı inşa edebilmesinin Ortadoğu cehenneminde mümkün olabildiğini gösteriyor. IŞİD’in Rojava’ya dönük saldırısının temelinde de kendi siyasal tasavvuruna temelden karşıt gördüğünü vahşice saldırarak ortadan kaldırma amacı yatmaktadır. Bizler halkların, kültürlerin, inançların varlığını ve ortak yaşamını yok etmeye dönük bu saldırıların, insanlığı Kobane’de bir yol ayrımına getirdiğini görüyoruz. Ve IŞİD karanlığına karşı Bilgi Üniversitesi yönetimini, akademisyenlerini, çalışanlarını ve öğrencilerini “yaşam”ı sahiplenmek üzere direniş ve dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz.”

O sabah IŞİD yanlılarının İstanbul Üniversitesi’ne yaptıkları saldırıya karşılık olarak “Katil IŞİD Üniversiteden Defol!” sloganlarıyla ve Kobane’de savaşan halka gönderilen selamla birlikte eylem sonlandırıldı. Eylemin sonlandırılmasının ardından İletişim Fakültesi önündeki panolara her dilden Kobane pankartları asıldı, Dayanışma’nın hazırladığı bildiriler dağıtıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …