HDP’ye provakasyonlar arttı

agri-diyadin

Seçimler yaklaşırken, Kürt hareketine dönük olarak provakasyonlar da artmaya başladı.

İlk saldırı haberi, Ağrı’nın Diyadin ilçesinden geldi. Tendürek Dağı eteklerinde, 11 Nisan günü Valilik talimatıyla operasyon başlatıldı. HPG’lilerle askerler arasında yaşanan çatışmalara “canlı kalkan” olarak giden grubun üzerine askeri helikopterden ateş açıldı ve HDP’li Cezmi Budak, açılan ateş sonucu katledildi. Genelkurmay Başkanlığı, operasyonda 5 HPG gerillasının da öldürüldüğünü duyurdu.

Operasyon sırasında 15 asker özel olarak gerillanın konumlandığı alana gönderilmişti. Çıkan çatışmada askerlerin beşi yaralandı. Yaralanan askerler de dahil olmak üzere 15 asker, “canlı kalkan” olmaya giden grup tarafından dağdan indirildi ve tedavi olmaları sağlandı. KCK, yaptığı açıklamada, devletin bu 15 askeri doğrudan ölüme gönderdiği, onların gerilla tarafından öldürülmesi durumunda, farklı kentlere dağılacak 15 asker cenazesi üzerinden Kürt hareketine karşı seçim öncesinde şoven saldırganlığın başlatılmasının hedeflendiğini söyledi.

HDP’nin seçim büroları da, çeşitli “sivil” saldırganların hedefi haline geldi. Son bir ay içinde HDP’ye ait 43 bürosu saldırıya uğradı. Bursa, Hatay, Rize, Soma, Ankara, Antalya gibi birçok ilde seçim büroları sivil faşistler tarafından basıldı, tahrip edildi.

Tüm bu saldırılar, HDP’nin seçim çalışmalarını sabote etme, HDP’ye oy verecek kesimleri sindirme ve HDP’nin barajı aşmasını engelleme amacı taşıyor. Ancak Kürt hareketi, tüm bu saldırılarına rağmen yılmadan çalışmalarını sürdüreceklerini, barajı aşmalarının engellenemeyeceğini söylüyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

Adnan Yücel’in kaleminden… ORHAN KEMAL ADANASI’NDA BAŞKA BİR SOKAK

24 Temmuz 2002 tarihinde kaybettiğimiz “Kavganın şairi Adnan Yücel, 12 Eylül’ün en karanlık yıllarında, umudunu …

Ah şu harekete geçmeyen kitleler!

Gezi davasının 25 Nisan’daki karar duruşmasında ağır cezalar çıktığında, Ahmet Şık’ın yaptığı öfkeli konuşma dikkat …

“Cehalet”e övgü

İnsan ilişkilerinde hoyratlığın, kabalığın, nobranlığın tavan yaptığı, değerler sisteminin altüst edildiği, “insanca yaşam” kavramının yerle …