İşkenceci Altınbilek cezalandırıldı

altınbilek

Kontrgerilla üyesi ve işkenceci emekli albay Fehmi Altınbilek, eşiyle birlikte askeri lojmandan çıktıkları bir sırada kurşun yağmuruna tutuldular. Üzerinde “Çetin Oğuz” ismiyle düzenlenmiş sahte bir kimlik vardı. Gerçek kimliği açığa çıkınca, bu kişinin İbrahim Kaypakkaya’nın katili işkenceci Altınbilek olduğu anlaşıldı.

Adı, “12 Mart Paşaları” gibi marşlara geçen, ’80 öncesi eylemlerde pankartlara, duvarlara yazılan, “hesabının sorulacağı” belirtilen bir işkenceci katildi Fehmi Altınbilek. Burjuva basın bile “40 yıl sonra gelen intikam” diye verdi. Aradan 40 yıl geçse de, işkencecilerin cezasız kalmayacağını göstermesi bakımından çok anlamlı bir mesajdı bu. Ve tüm işkencecileri, ihbarcıları, halk düşmanlarını bir kez daha korkuyla sarstığı kesindi.

6 Haziran günü İstanbul-Beşiktaş’ta gerçekleşen bu eylemi, MKP (Maoist Komünist Parti), yaptığı bir açıklama ile üstlendi. “Proleter adaletin gecikmiş de olsa devrimci tecellisidir” dediği eylemin, kendisine bağlı “şehir askeri örgütlenmesi olan Partizan Halk Güçleri” tarafından gerçekleştiğini bildirdi. Ayrıca eylemde kazayla eşinin de hedef alındığı belirtilerek özür dilendi.

Fehmi Altınbilek, kontrgerilla örgütlenmesinin şeflerdendi. Kara Harp okulunu bitirdikten sonra “Özel Harp Dairesi”nde faaliyete başlamış, ABD’de CİA tarafından eğitilmişti. ‘70’li yıllarda birçok devrimci önder ve kadronun katledilmesinde görev almıştı. Kızıldere katliamında bizzat yer aldığı, İbrahim Kaypakkaya ve Ali Haydar Yıldız’ın ölümünden sorumlu olduğu biliniyor. 90’lı yıllarda Veli Küçük ve Cem Ersever ile birlikte JİTEM’i kurmuş, binlerce devrimci ve yurtseverinin katledilmesini örgütlemişti.

Altınbilek’in, bu hizmetlerinden dolayı rütbe atlatılarak albay konumuna getirildiği, sonrasında emekliye ayrıldığı, ölümünden sonra çıkan haberlerden öğrenildi.

Altınbilek, askeri lojmanlarda ve sıkı koruma altında yaşamasına rağmen devrimci adaletten kaçamadı. Bu isimlerin beyinlere nakşolduğu, asla unutulmadığı ve asla affedilmeyeceği bir kez daha görüldü.

 

12 Mart paşaları

Sermayenin uşakları

Kızılderenin kanları

Yanınıza kalmayacak

 

Faik Türün’le Elverdi

Altınbilek faşistleri

Astılar Yusuf  Deniz’i

Hüseyinler durmayacak

 

Hüseyin’i vuranları

Halkımızı soyanları

İbrahim’e kıyanları

Toprak bile almayacak

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …