Adana İHD, Karataş Hapishanesi önünde; HASTA TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILSIN!

parmaklik-tutsak

İnsan Hakları Derneği(İHD) Adana Şubesi, 15 Eylül 2015 günü Karataş Kapalı Kadın Hapishanesi önünde açıklama yaparak hasta tutsakların durumuna dikkat çekti ve serbest bırakılmaları gerektiğine vurgu yaptı.

İnsan Hakları Savunucuları, Karataş Kadın Kapalı Hapishanesi önünde iki avukatın tutsaklarla görüşme yapmasını bekledi önce. İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Yönetimi ve üyeleri, içeriden bilgi alan avukatların getirdiği bilgilere de dayanarak açıklama yaptılar. “Biliyor musunuz hapishanelerde mahpuslar ölüyor” pankartı açıldı ve açıklamada dönüşümlü yapılan açlık grevinin talepleri de sıralandı. Açlık grevi yapan siyasi tutsaklara bu nedenle disiplin cezası verildiği belirtildi.

Açıklamayı yapan İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, Karataş Kapalı Kadın Cezaevi’nde 12 siyasi tutsağın bulunduğunu ve bunlardan ikisinin aynı zamanda hasta tutsak durumunda olduğunu belirtti.

Ardından konuşan Cezaevi Komisyonu Sözcüsü Nejat Okay ise, hapishanelerde 247’si ağır, 649 hasta tutsak olduğunu hatırlatarak, tutsakların beslenme, hijyen, sağlığa ulaşım gibi en temel haklarından dahi yoksun bırakıldığını ve hasta tutsakların derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …