Devrimci, demokrat, yurtsever TUTSAKLARIN YENİ YILI KUTLU OLSUN!

2016-tutsak-mesaj

Tutsaklara yeni yıl mesajımız… 

Yeni bir yılı içeride karşılayan tüm tutsaklara, bir kez daha yürek dolusu “merhaba” diyoruz.   En içten sevgi ve selamlarımızı yolluyoruz…

Kiminiz belki yıllardır içeridesiniz ve kim bilir bu kaçıncı “yeni yıl” karşılamanız! Kiminiz ise, belki de ilk defa böyle bir durumu yaşıyorsunuz!

Ama sadece ilk kez yaşayanlar değil, yıllardır hapishanelerde olanlarda bile, her yeni yıl, bir yanda hüzün, diğer yanda heyecan ve umut yaratır. Nasrettin Hoca’nın hikayesinde olduğu gibi “damdan düşenler”den olduğumuz için, bu duyguları çok iyi anlıyor ve paylaşıyoruz…

Adet olduğu üzere, yeni bir yıla girerken, geçen yılın muhasebesi yapılır, gelecek yıla dair öngörülerde bulunulur. Elbette geçmişle gelecek arasında doğru bir köprü kuranlar, “dün-bugün-yarın” diyalektiğini gerçek anlamda özümseyenler, bunu sağlıklı bir şekilde yapabilirler.

Ve mücadele eden insanlar, gelecekten umutlarını asla kesmezler. Bu ne bir lakırdı, ne de avuntudur! Gerek kendi yaşamları boyunca edindikleri deneyim, gerekse insanlığın tarihi hakkında okudukları, öğrendikleri ve bütün bunlardan damıtılarak oluşan tarihsel-toplumsal bilinç, en karanlık dönemlerde bile aydınlık bir geleceği görmelerini sağlar.

Yine karanlık-kasvetli bir dönemden geçiyoruz. Yeni yıla savaşlarla, katliamlarla, tutsaklıklarla giriyoruz. Ama şafağın, karanlığın en koyulaştığı anda söktüğünü de biliyoruz. Önemli olan, bu bilinç açıklığıdır. İçeride-dışarıda bilincimizin ve yüreğimizin karartılmasına izin vermemektir.  Etrafımıza örülen duvarları paramparça etmektir. Büyük ozan Nazım Hikmet’in söylediği gibi; “O duvar, o duvarlarınız… Vız gelir bize vız! / Bizim kuvvetimizdeki hız… Tarihin o durdurulamaz akışındandır.”

Tarihin akışı sürüyor!.. 2015, 2016’ya devriliyor. Her birimiz açısından koca bir yıl, insanlık tarihi açısından ise, “okyanusta bir damla” geride kalıyor.

Yeni sulara yelken açıyoruz. Belki öncekilerden daha devasa dalgalarla boğuşacağız! Daha büyük yaralar alacağız! Ama geleceğe olan umudumuzu hiç yitirmeden mücadele etmeye devam edeceğiz!

Umut insandadır! Umut, halkların boyuneğmeyen duruşundadır! Umut, çocukların parlayan gözlerindedir!

Yeni kavga yılınızı kutluyor, özgür yarınlarda görüşmek umuduyla diyoruz…

En güzel yıllar, uğrunda savaşanların olsun…

10 Aralık 2015

Yediveren Yayınları

 

 

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …