ODTÜ’yü yenemezsiniz!

ODTU

Şimdi de ODTÜ’ye yüklenmeye çalışıyorlar. Gözleri dönmüşçesine saldırıyorlar. Her gün birileri açıklama yapıyor. AKP’li Aydın Ünal “Cizre’ye nasıl girildi, ODTÜ”ye de öyle girilik” diyerek, bir işgal komutanı gibi konuşuyor. AKP’li Bakanlardan Binali Yıldırım’dan Lütfi Elvan’a kadar hepsi ODTÜ’ye yükleniyor. Tabi ki, Erdoğan yine başrolde: ODTÜ ile ilgili pervasızca konuşuyor.

Bahane bu defa namaz tartışması. ODTÜ’de mescide solcu öğrenciler tarafından saldırı düzenlendiğini, namaz kılan bir öğrencinin tartaklandığını söyleyerek provokasyon yaratmaya çalışıyorlar.

Oysa, tartaklandığı iddia edilen kişi, böyle bir iddianın doğru olmadığını, kendisine kimsenin müdahale etmediğini söylüyor.

Diğer taraftan, mescide saldırı değil, bütün okulu mescide çevirme çabası sözkonusu. Zaten ODTÜ içinde 2 cami, 15 mescit bulunuyor. Buna rağmen mescitte yer olmadığını söyleyerek bahçede namaz kılmaya kalkıyorlar, yeni mescit açılmasını talep ediyorlar.

Olayları başlatanlar, kendilerine “Mescit Topluluğu” adını veren gerici bir güruh. Bu güruhun IŞİD’e adam yetiştirdiği biliniyor. ODTÜ’nün içinde örgütleniyor, gençlere radikal İslamcı görüşler aşılamaya çalışıyorlar. Üstelik çetelere kadro gönderiyorlar. Geçtiğimiz günlerde, bu gerici topluluğa üye olan üç ODTÜ öğrencisinin Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldığı haber olmuştu.

Bu gerici çetenin, namaz kılmak gibi bir derdi yok. Asıl amaçları, dini bir gösteri düzenleyerek okulun içindeki devrimci-demokrat öğrencilere meydan okumak. 22 Aralık günü, mescitte yer olmadığı gerekçesiyle basketbol sahasında ve açık alanda namaz kılmak isteyen bu gerici güruh, devrimci-demokrat öğrenciler tarafından engellendi.

ODTÜ, “dünyanın en iyi üniversiteleri” sıralamasına Türkiye’den girebilen birkaç okuldan biridir. Eğitim kalitesi yüksek, diploması dünya standartlarında. Ancak daha önemlisi, her gerçek bilim ve eğitim alanı gibi, devrimci-demokrat kimliğe sahip. Köklü bir tarihe, ilerici-devrimci geleneklere sahiptir. ’68 kuşağının önderlerini yetiştirmeyi başarmış, bunun nişanını da stadyumdaki “DEVRİM” yazısıyla topraklarına kazımıştır. Bütün ilerici-demokrat öğrencilerin hayalidir “ODTÜ’lü” olmak.

Dinci gericilik şimdi ODTÜ’ye saldırıyor. Orada böyle bir mevzi kalmasına tahammül edemeyen devlet, ODTÜ’yü de ele geçirmek, ODTÜ’lüleri yıldırmak için harekete geçti. Bir yanıyla, 2012 yılının son günlerine damgasını vuran büyük ODTÜ direnişinin de intikamını almak istiyor. Arazisine göz koyup, direniş nedeniyle vazgeçmek zorunda kalan devlet, şimdi saldırıyı bir aşama yükseltiyor. Diğer yanıyla, devrimci ODTÜ’yü, gericiliğin kalesi haline getirmeyi amaçlıyor.

Ancak öylesine pervasızca saldırıyor, öylesine dayanaktan-gerçeklikten yoksun yalanlarla yol almaya çalışıyorlar ki, rektör bile, AKP’nin bu saldırganlığına ortak olamıyor. Sessiz kalarak bu baştan aşağıya demagojik propagandanın dışında durmaya çalışıyor.

Başaramayacaklar! ODTÜ’yü ele geçiremeyecekler! Bu toprakların yarattığı güçlü devrimci-ilerici gelenekler, yeni kuşakların da bilinçlerine akarak, dinci-gerici çeteleri durduracaktır!

Bunlara da bakabilirsiniz

29 işçinin katledilmesi protesto edildi

İstanbul Gayrettepe’deki Masquerade Club’ta 2 Nisan’da çıkan yangında 29 işçi katledildi. Daha İliç’te yaşanan madenci …

Hak verilmez alınır ZAFER SOKAKTA KAZANILIR!

Türkiye, bir seçimi daha geride bıraktı. AKP’li yıllar seçimlerle geçti. Seçimlerin tek başına demokrasiyi geliştirmediği, …

Sosyalizmde yerel yönetimler

Günümüzde üç çeşit yerel yönetim anlayışından sözedilmektedir: Kıta Avrupası, Anglosakson ve Orta-Kuzey Avrupa yerel yönetim …