TERÖRE ALIŞMAYACAĞIZ!

istiklal-caddesinde-patlama

Bombalı saldırı haberi bu defa Taksim-İstiklal Caddesi’nden geldi. İstiklal Caddesi’ne açılan Balo Sokak içinde bir canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. İstanbul’un merkezinde, sivillerin en fazla olduğu alanlardan birinde, yine bir terörist kendisini patlattı.

10 Ekim tarihinden bugüne, Ankara’da 3 defa, İstanbul’da ise 2 defa bombalı saldırı gerçekleştirildi. İnternette yapılan bombalı saldırı ihbarlarının ise ardı arkası kesilmiyor. İnsanlar sokağa çıkmasın, kalabalık yerlere gitmesin, protesto eylemlerine katılmasın, öfkesini haykırmasın diye, üstüste “alarm” haberleri geziyor internette

Ve bu ortamı kullanan devlet, baskısını ve saldırılarını daha da artırıyor. “Güvenlik” bahanesiyle, yaşam alanlarını daraltıyor. Üstelik bunu tümüyle göstermelik biçimde yapıyor. Akademisyenlerin, devrimci-demokrat kesimlerin üzerindeki baskı ve terörünü güçlendirirken, gerçek bombacıları, radikal islamcı çeteleri korumaya devam ediyor. Terörün asıl kaynağı olan radikal islamcı çetelerin örgütlenmesi, faaliyetleri devam ediyor, sokaklarda gördüğümüz IŞİD kılıklı teröristlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Diğer taraftan, son dönemde “alışmalıyız” yönündeki sözlerde artış var. “Bir Ortadoğu ülkesi olmaya başladığımız, bu nedenle herhangi bir Ortadoğu ülkesi gibi, halkın bulunduğu yaşam alanlarında bombalı saldırıların artmasının normal olduğu” tekrarlanıp duruyor. Oysa ülkemizi Ortadoğu’daki savaşların lojistiği haline getiren de, Ortadoğu’daki radikal islamcı çetelerin geçiş ve örgütlenme alanına dönüştüren de, doğrudan AKP hükümetidir.

Tam da bu nedenle, ALIŞMAYACAĞIZ! Bu terör ortamına TESLİM OLMAYACAĞIZ! Halka dönük her tür terör saldırısını, kim gerçekleştirirse gerçekleştirsin LANETLEYECEĞİZ! Terörü bitirmenin tek yolu olarak, bölgemizdeki emperyalist savaşa ve Kürdistan’daki kirli savaşa karşı savaşmaya devam edeceğiz!

AKP’nin savaş politikalarının sonucu olan bu terör saldırılarına karşı DİRENECEĞİZ!

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …

29 işçinin katledilmesi protesto edildi

İstanbul Gayrettepe’deki Masquerade Club’ta 2 Nisan’da çıkan yangında 29 işçi katledildi. Daha İliç’te yaşanan madenci …