İsviçre’de Kürt halkıyla dayanışma eylemi

isvicre-2-nisan

İsviçre’nin Basel şehrinde Kürt halkına dönük katliamlara karşı bir yürüyüş ve miting gerçekleşti. 2 Nisan günü gerçekleşen yürüyüş, İsviçreli 8 örgütün Türkiyeli siyasi kurumlara çağrısıyla biraraya gelen platform tarafından düzenlendi. Öncesinde haftalar süren bir hazırlık yapıldı. Bildiriler dağıtıldı, afişler asıldı.

Saat 16.30’da Dreirosen Park’ta başlayan yürüyüş, yaklaşık iki kilometre sürdü. Şehrin en kalabalık caddelerinden geçerek Tiyatro Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş boyunca “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Yaşasın Halkların Birlikte Mücadelesi”, “Emperyalist Savaşa Hayır”, “Halkların katledilmesine Ortak Olma!” sloganları Türkçe ve Almanca atıldı. Merkezi noktalarda konuşmalar yapıldı ve “Rojava’dan Cizre’ye, Cizre’den buraya direnişleri birleştirelim” başlıklı ortak metin okundu. Yürüyüşe damgasını vuran ise, İsviçreli devrimci hareketlerden AUFBAU’nun (Yeniden İnşa Hareketi) dünyanın 5 büyük bankasından biri olan UBS binasının girişine astığı pankart oldu. Üzerinde evleri vuran bomba ve füzelerin resimleri olduğu afişler yapıştırıldı. Bunlarda Almanca olarak “Silah, bomba ve füzeleriniz para için öldürüyor” yazıyordu.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş, türküler ve halaylarla sonlandırıldı. 1 Mayıs marşının birlikte söylenmesi eyleme ayrı bir anlam kattı. 1 Mayıs’ta buluşma çağrısı ile eylem sona erdi. Platform, 1 Mayıs çalışmalarına devam ediyor.

 İsviçre  PDD okurları

 

 

Bunlara da bakabilirsiniz

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …

29 işçinin katledilmesi protesto edildi

İstanbul Gayrettepe’deki Masquerade Club’ta 2 Nisan’da çıkan yangında 29 işçi katledildi. Daha İliç’te yaşanan madenci …

Hak verilmez alınır ZAFER SOKAKTA KAZANILIR!

Türkiye, bir seçimi daha geride bıraktı. AKP’li yıllar seçimlerle geçti. Seçimlerin tek başına demokrasiyi geliştirmediği, …