Dergimiz üzerindeki baskılar arttı

pdd-flamalar

Dergimiz üzerindeki baskılar artıyor. Dergimizin Ocak sayısı hakkında soruşturma açılmasının ardından, Şubat sayısında yer alan yazılarla ilgili de soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, yazı işleri müdürümüz, savcılıkta ifadeye çağrıldı.

Diğer taraftan, 24 Aralık 2014 tarihinde büromuza ve yazı işleri müdürümüzün evine yapılan baskının ardından açılan davada, ikinci duruşma 9 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Davadaki iddianameye göre, 1 Mayıs direnişlerine katılmak, Haziran Ayaklanması içinde yer almak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına, 12 Mart Gazi Direnişinin yıldönümüne katılmak gibi meşru eylemler “suç” olarak kabul ediliyor ve dergimiz PDD’nin flamalarını taşımak, önlüğünü giymek, bu “suç”un kanıtları olarak ileri sürülüyor.

Yazı işleri müdürümüz Çağdaş Büyükbaş ile Zeynel Sarar ve Gülümser Seyitcemaloğlu; yargılandıkları davanın birinci duruşmasında verdikleri ifadelerde, yasal ya da meşru olan bu eylemlere katılmanın doğruluğunu savundukları gibi, yasal bir derginin sembollerini taşımanın suç olamayacağını teşhir ettiler. Avukat Ayşegül Kumaş ise, yazılı olarak sunduğu savunmada, bunun hukuksal-siyasal zeminini ortaya koydu.

Gerek çalışanlarımıza açılan davalar, gerekse dergideki yazılar nedeniyle başlatılan soruşturmalar, dergimize ve savunduğumuz görüşlerimize dönük baskının ifadesidir. Bu baskılar, dergimizde savunduğumuz görüşlerimiz ve kitle eylemlerindeki pratiğimizin, doğru zeminde olduğunun göstergesidir.

Baskılar bizi yıldıramaz!

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …