Avcılar Belediyesi’nde direniş sürüyor

avcilar-belediye-iscileri

Belediye-iş 2 nolu sendikada örgütlendikleri için işten atılan Avcılar Belediyesi işçilerinin direnişi 5. aya girdi. İşçiler, ikinci bayrama da direniş çadırında, işten yeni atılan arkadaşlarıyla birlikte girdiler. Daha önce 32 kişi olan direnişçi sayısına, yeni atılan işçiler eklendi.

Bayramın üçüncü günü, işçileri direniş çadırında ziyaret ettik. İşçiler bayram dolayısıyla 15’şer kişilik gruplar şeklinde, nöbetleşe direniş çadırında bekliyorlardı. Sendika yönetiminden konuştuğumuz Ercan Gürünlü, işten atmaların devam ettiğini, atılan işçi sayısının 350’yi bulduğunu ifade etti. Bayram günlerinde eylemlere ara verdiklerini söyleyen Gürünlü, bayramdan sonra yeni bir takvim çıkararak, mücadeleyi ileri taşıyacaklarını belirtti.

29 Ağustos günü, belediyenin farklı bölümlerinde çalışan 800’ün üzerinde taşeron işçi, ücretlerin ödenmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve atılan işçilerin geri alınması için iş bırakmıştı. Bunun üzerine işçilerin ücretleri ödendi, atılan işçiler için de görüşme yapılacak sözü verildi. İşçiler yeniden işbaşı yaptılar, fakat ücret kısmı dışında verilen sözler yerine getirilmediği gibi, kitlesel işten atmalar başladı.

İşçiler, direnişlerini çeşitli eylem ve etkinliklerle güçlendirmeye çalışıyorlar. Her hafta başta Avcılar merkez olmak üzere semtlerde yürüyüşler yapıyorlar. Başka eylemlere kendi pankartlarıyla katılıyorlar. Gittiğimiz günün ertesinde, yani 18 Eylül Pazar günü Tarık Akan’ın cenaze törenine de katılacaklarını bildirdiler.

İşçiler, sorunun çözümü için CHP’yi de sıkıştırmaya çalışıyor. CHP il binasının önünde zaman zaman eylem yapıyorlar, bir yandan da milletvekilleriyle görüşmeleri sürdürüyorlar. Oluşan bu basınç üzerine CHP sorunun çözümü için, bir milletvekili görevlendirmiş. Fakat sorun çözülmüş değil, dahası işten atmalar devam ediyor.  İşçiler, işe sendikalı olarak geri dönene kadar direnişlerini sürdüreceklerini belirttiler.

PDD olarak Avcılar işçilerini ziyaretimizden sonra, “İçerde-dışarda SAVAŞA HAYIR” başlıklı bildirilerimizi dağıttık. Direnişçi işçilerin yanı sıra, Avcılar halkına da verdiğimiz bildiriler büyük ilgi gördü. Avcılar’ın Marmara Caddesi’nde, parklarda oturan kitleye sözlü ajitasyonla birlikte bildirilerimizi verdik. Ellerindeki telefon dışında hiçbir yere bakmayan önemli bir kesim, bildiri dağıtımından sonra merakla bildirileri okumaya başladı. Bunda bildirileri sözlü bir şekilde dağıtıp dikkatleri çekmenin rolü oldu.

İşçi ziyaretimizi, savaşa ve faşizme karşı mücadele çağrımızla birleştirerek bölgeden ayrıldık.

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …