Avcılar Belediyesi anlaşmaya uymuyor

avcilar-belediye

Belediye-iş 2 no’lu sendikada örgütlendikleri için işten atılan ve 5 ayı aşkın süredir direnen Avcılar Belediyesi temizlik işçileri ile belediye yönetimi arasında yapılan anlaşmaya, belediye yönetimi uymuyor.

Belediye-iş 2 no’lu şube başkanı Erol Özdemir, 4 Ekim günü, CHP genel başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Seyit Torun ve Belediye-iş genel başkanının da dahil olduğu bir toplantıda anlaşmaya vardıklarını belirtti. “Onlar yıl başına kadar süre istediler, biz kabul etmedik” diyen Özdemir, “görüşmeler sonucu 45 günlük süre içerisinde işçilerin hepsinin gruplar şeklinde işe geri dönmeleri önerisinin geldiğini” söyledi. Bu önerinin işçiler tarafından genel kabul görmesi üzerine anlaşma yaptıklarını belirtti. Ayrıca “ilk grup işbaşı yapana kadar direniş çadırını sökmeyeceklerini” ifade etti.

Buna karşın aradan geçen süre içesinde işçiler işe geri alınmadı. İşçiler, 23 Ekim günü belediye önünde eylem yaparak, belediye yönetimini protokole uymaya çağırdılar. Belediye binasının önünde konuşma yapan Erol Özdemir, verilen sözlere rağmen hiç bir işçinin geri alınmadığını belirtti. Özdemir, “79 işçinin işe girişleri Fen İşleri’nde yapılmış, ancak arkadaşlarımıza resmi olarak işbaşı yaptırılmasına rağmen fiili olarak iş verilmemiştir. Sorunun çözümü konusunda inisiyatif alan CHP genel başkan yardımcıları ve belediye başkanı Handan Toprak Benli, imzaladıkları protokole sadık kalmalılar” dedi.

Özdemir, sorunun çözümü konusunda somut adım atılmadığı sürece direnişe devam edeceklerini söyledi.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …