Başkanlık sistemine karşı direnelim!

arka-logo

Başkanlık sistemini öngören anayasa teklifinin meclisteki oylaması başladı. İlk üç madde, “referandum sınırı” olan 330 oy barajını aştı.

Sistemin biçimi, özündeki sömürüyü gizlemez. Emperyalist-kapitalist sistemin her biçimi, işçi ve emekçilerin sömürüsüne dayalıdır, farklı biçimler bu sömürünün özünü değiştirmez. Keza, faşizm, sadece “tek adam diktatörlüğü” döneminde değil, parlamenter sistem içinde de varlığını, baskısını ve vahşetini sürdürür.

Ancak herşeye rağmen, “başkanlık sistemi” adı verilen sistem, işçi ve emekçilerin kazanılmış haklarına dönük en şiddetli saldırıdır. Mücadele içinde kazanılmış hakların gaspedilmesi, işçi ve emekçilerin yaşam alanlarının daraltılması, üzerlerindeki terör ve sömürü çemberinin pervasızlaştırılmasıdır.

Başkanlık sistemi,OHAL’in süreklileşmesi, açlık ve yoksulluğun derinleşmesi, yasakların artması, hak gasplarının dizginsizce yağmasıdır.

Bu yüzden, başkanlık sistemine karşı direnmek, kazanılmış haklarımızı korumak için mücadele etmek son derece önemlidir.  

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …