PDD duruşması ertelendi

arka-logo

Dergimiz Proleter Devrimci Duruş çalışanlarının faaliyetlerini yargılmayı hedefleyen mahkeme süreci devam ediyor. 23 Mart günü gerçekleşen duruşmanın ardından, mahkeme 19 Nisan tarihine ertelendi. 

Dergimiz çalışanları Gülümser Seyitcemaloğlu, Zeynel Sarar ve Çağdaş Büyükbaş, 1 Mayıs’a katılmak, Gezi ayaklanmasında yer almak, 8 Mart emekçi kadınlar gününde gerçekleşen mitinge katılmak gibi faaliyetlerinden dolayı yargılanıyor. Bu eylemlerde PDD flaması taşımak ya da önlüğünü giymek de “örgüt üyeliği”nin kanıtı olarak ileri sürülüyor. Sınıf mücadelesi tarihinin en önemli kazanımları arasında yer alan ve yüz yıldan fazla zamandır tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs’a, 8 Mart’a katılmak suç değildir. 1 Mayıs ve 8 Mart mitinglerine devletin izin vermemiş olması; bu da yetmezmiş gibi gaz bombaları ve coplarla saldırması, bu eylemlerin meşruluğunu da, katılmanın doğruluğunu da ortadan kaldırmaz. Keza ülke genelinde milyonlarca kişinin katıldığı Gezi ayaklanmasına da katılmak meşrudur; meşru olmanın ötesinde gaspedilmiş haklarımızı savunmanın en doğrudan yoludur. Bu nedenle, bu eylemlere katılanların değil, kitlenin üzerine pervasızca gaz bombası atarak, silah sıkarak, vahşice saldırarak bugüne kadar onlarca insanın ölmesine, yüzlercesinin sakat kalmasına neden olan kolluk güçleri ve onlara saldırı emrini verenlerdir.

 

 

Bunlara da bakabilirsiniz

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …