Berkin Elvan mezarı başında anıldı

berkin-2017

Berkin Elvan, ölümünün üçüncü yılında, 11 Mart günü Feriköy’deki mezarı başında anıldı.

Taksim Dayanışması ve Berkin Elvan ailesinin çağrısı üzerine, saat 14.00’te Berkin’in mezarı başında yaklaşık 200 kişi toplandı. “Berkin Elvan Ölümsüzdür”, “Berkin Elvan Mücadeleye Devam”, “Gezi Şehitleri Ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anma, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan’ın konuşmasıyla devam etti. Baba Elvan, “Berkin’in ölümü üzerinden 3 yıl geçti. 3 yıl sonra ilk duruşma 6 Nisanda yapılacak. Her yıl buraya Berkin’i anmaya geliyoruz. Bugün burada sadece Berkin’i anmıyoruz; tetiği çekenlerden ve emri verenlerden hesap sormak için buradayız” dedi. 6 Nisan’da duruşmaya katılım çağrısı yaparak konuşmasını sonlandırdı. 

Taksim Dayanışması adına Müccela Yapıcı günün önemine dönük kısa bir konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra mezara karanfiller bırakıldı. Atılan sloganlarla anma sonlandırıldı.

Berkin Elvan’ın anmasına gelenler bilir; daha mezara varmadan anne Gülsüm Elvan, üzüntüyü ve öfkeyi bir arada yaşar. Bu yıl da öyle oldu. Anne Elvan, anmanın sonunda mezar başına gelerek “burada oğlumun mezarı başında söz veriyorum. Tetiği çekenlerden ve emiri verenlerden hesap soracağım, Berkin’in intikamını alacağım” dedi.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …