Gazi şehitleri anıldı

gazi-2017

Gazi Mahallesi’nde devletin gerçekleştirdiği katliam ve yaşanan direniş, 22. yılında bir kez daha anıldı. Bu yılki anmalar, parçalı bir şekilde gerçekleşti.

Aynı gün sanatçı Emre Saltuk’un cenazesinin olması, katılımı etkiledi. Ayrıca üniversite sınavlarının olmasından dolayı, anmalar her zamanki gibi sabah saatlerinde değil, öğleden sonra yapıldı.

Anmayı engellemek için, polis günler öncesinden mahalleyi ablukaya almış, evleri basmış, gözaltılar yapmıştı. Buna rağmen kitlelerin katılımını engelleyemediler. “Pankart açarsanız, slogan atarsanız müdahale ederiz” tehditleri de sökmedi, pankart ve flamalarla yürüyüşler gerçekleşti, anmalar yapıldı.

İlk anmayı Proleter Devrimci Duruş okurları Zeynep Poyraz’ın mezarı başında yaptı. Zeynep Poyraz ve Hakan Çabuk’un resimlerinin yer aldığı dövizlerin mezara konulmasının ardından saygı duruşuna geçildi. Yapılan kısa konuşmada, şehitlerimizin uğruna verdiği mücadeleyi büyütmenin ve onların değerlerine sahip çıkmanın önemi vurgulandı ve şunlar söylendi: “Faşist devlet Gazi’ye saldırdığında Zeynep yoldaş ‘bizsiz olmaz bu işler’ diyerek buraya koştu. Faşizme karşı mücadele, biz komünistler olmadan doğru zeminde yükselmez. Bu mücadelenin başarıya ulaşması için, kapitalizme ve onun devletine yönelmesi gerekir. Yoldaşlarımız Gazi direnişinde ‘katiller karakolda’ diyerek doğru hedefi gösterdiler ve kitleleri yönlendirdiler.” Anma “Zeynep Hakan Yoldaşlar Ölümsüzdür”, “Gazi Şehitleri Ölümsüzdür”, “Yaşasın Devrim ve Sosyalizm” sloganlarıyla bitirildi. Mezarlığın girişine “Yaşasın Gazi Direnişimiz PDD” imzalı pankart asıldı.

İkinci anma, Halk Cephesi tarafından düzenlendi. Cemevi’nde toplanan kitlenin yürüyüşü sırasında polis, pankartı bahane ederek gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. Kitle yeniden toparlanarak yürüyüşe geçti. Eski PTT önünde bir anma yaptıktan sonra mezarlığa yürüdüler ve bir anma da burada gerçekleştirdiler.

Gazi Cemevi ve aileler tarafından yapılan yürüyüşe ESP, Partizan, Kaldıraç, Mücadele Birliği de katıldı. “Faşizme karşı omuz omuza”, “Katil devlet hesap verecek”, “Gazi şehitleri ölümsüzdür” sloganlarıyla mezarlığa kadar yüründü.

Mezarlıkta saygı duruşunun ardından basın metnini Zeynep Poyraz’ın ablası Kibar Poyraz okudu. “Çocuklarımızın katilleri yakalanıp, hak ettikleri cezayı almış olsalardı, belki de başka canlar yanmamış, başka katliamlar olmamış olurdu” dedi. Anmada alevi kurumları adına da konuşmalar yapıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …