1 MAYIS’TA TAKSİM’DEYİZ

77-1-mayis

SAVAŞA, FAŞİZME, KAPİTALİST SÖMÜRÜYE, OHAL’E KARŞI
1 MAYIS’TA TAKSİM’DEYİZ

Dünya proletaryasının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor. Her 1 Mayıs’ta olduğu gibi bu 1 Mayıs’ta da işçiler, emekçiler, milyonlar halinde caddeleri, alanları dolduracak, insanlığın sınıfsız, sömürüsüz, sınırsız bir dünyaya duyduğu hasreti haykıracaklar. Bu 1 Mayıs’ta da dünya proletaryası bir kez daha sahip olduğu büyük gücü görecek, dünyanın aydınlık yüzünü, geleceğini temsil ettiğini dost-düşman herkese gösterecek…
Dünyanın karanlık yüzünü temsil eden emperyalistler, varlığını devam ettirebilmek için insanlığı büyük bir yıkım savaşına sürüklemekten çekinmeyeceğini her hareketi ve davranışıyla gösteriyor.
Egemenlerin işçi, emekçi ve ezilen halklara yönelik sömürü, baskı, katliam ve keyfi yasaklarına her gün yenileri ekleniyor. Hayata geçirilen baskı ve uygulamalarla sömürüye dayalı düzenin kendi yasaları dahi hiçe sayılıyor.
Grev yasakları, tutuklamalar, ihraçlar, her türlü hırsızlık vb. daha da yaygınlaşmış durumda. İşçi ve emekçiler her gün yeni saldırılarla karşı karşıya. Hayata geçirilen baskı ve saldırılara karşı emekçilerin birleşik, kitlesel tepkisini ve mücadelesini boğmak isteyen AKP; “OHAL’i grevleri yasaklamak için çıkardık” diyor ve keyfi olarak işten atmalara ve yasaklarına bir gecede çıkarılan KHK’larla her gün yenilerini ekliyor.  Olağanüstü hal olağan hale dönüştürülmüş durumda.
Türkiye’de Saray’ın erken seçim ilanıyla, gündemlerinin ibrelerini bir anda seçimlere çevirenler, aramaktan vazgeçmedikleri “toplumsal uzlaşma” mesajlarını, bu 1 Mayıs’ta da devletin icazetinde kutlama yapmayı düşündükleri alanlara taşıyacaklar.
Ve bu 1 Mayıs, kapitalist sisteme karşı işçi sınıfı ve emekçilerin savaş günü olarak daha büyük bir anlam taşıyor.
Tekel eylemlerinde, metal grevlerinde ve başka bir çok grevde gördük ki, işçi sınıfı birlikte mücadele edince hakları gaspedilemiyor; gaspedilen haklarını ise geri alıyor. Taksim 1 Mayıs’ı da bunun örneğidir ve bir kez daha örnek yaratacaktır.
Taksim’i 1 Mayıs’a yasaklamanın nedeni kitlelerden duyulan korkudur. Taksim 1 Mayısları dünyanın sayılı 1 Mayıs eylemleri arasında yerini almıştır. Taksim işçi sınıfının ve emekçilerin kazanılmış hakkıdır. Bu haktan kitlesellik uğruna, seçimler uğruna vazgeçilmemeli. Büyük bedeller ödeyerek kazandığımız Taksim, terkedilmemeli. Geçmişte ısrarlı mücadele sonucunda kazandık şimdi yine kazanacağız.
Bizler Taksim’in 1 Mayıs’a kapatılmasını kabul etmeyen ve fiilen Taksim iradesiyle davranacak kurumlar olarak, 1 Mayıs’ta Taksim de olacağımızı ilan ediyoruz.
Bütün işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri Savaşa Faşizme Kapitalist Sömürüye OHAL’e Karşı 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya davet ediyoruz.
1 Mayıs’ta 1 Mayıs Alanında Taksim’de Olacağız!
1 Mayıs Alanı Taksim’dir!
Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın Mücadelemiz!

Alınteri
Devrimci Demokratik Sendikal Birlik – DDSB
Devrimci Yolda Özgürlük
Mücadele Birliği Platformu
Partizan
Proleter Devrimci Duruş

 

Toplanma Yeri: Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkezi

Toplanma Saati: 09.00

Yürüyüş: 10.00

Adres: Atatürk Bulvarı Emlak Bankası Blokları B Blok No :3 2 Aksaray/İstanbul

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …