Rafi Tekstil’de kadın işçiye taciz

Rafi Tekstil’de çalışan Birgül Kaya, mobing ve tacize maruz kalarak işten çıkarıldı. 8 yıldır çalıştığı Rafi Tekstil’de 30 Ocak 2018 tarihinde iş akdi feshedildi.

Birgül Kaya, 28 Nisan’da işyeri önünde basın açıklaması yaparak, bu durumu protesto etti. Biz de PDD olarak eyleme destek verdik.

Birgül Kaya, yaptığı açıklamada; ustabaşı Mehmet Zekidede’nin “burada benim dediklerimi yapacaksın aksi halde hakkında ahlaki dedikodu yayarak seni çıkmaya mecbur ederim” diyerek psikolojik baskı uyguladığını belirtti. Bunun üzerine durumu bölüm sorumlusuna ve patronlara ilettiğini, onların da “gereğini yapacağız” dediklerini söyledi.

Fakat Rafi Tekstil yöneticileri ve patronları, ustabaşıya uyarıda bulunmak yerine Birgül Kaya’dan savunma isteme yüzsüzlüğünde bulunmuşlardı.

Birgül Kaya, 13 Ağustos 2018’de görülecek olan duruşmasına, sendikaları, işçi örgütü ve derneklerini kadın örgütlerini, tüm duyarlı kesimleri dayanışmaya çağırdı. Ve son söz olarak şunları söyledi:

“Buradan tüm işçilere sesleniyorum: Kendilerine yapılan türlü baskılara karşı sesiz kalmasınlar, en korktukları şeyi yapalım, birleşelim!”

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …