Nesrin ŞAH’ın ölümü, dostlarında derin üzüntü yarattı

Adana’da insan hakları savunucusu, Fatih Öktülmüş Kültür Sanat Evi (FÖKEV) ve çeşitli kitle örgütlerinde gençlere matematik ve tiyatro dersleri veren Nesrin Şah, memleketi Antakya’da ölümsüzlüğe uğurlandı.

1964 doğumlu olan Nesrin Şah, Ankara-Aksaray yolu üzerinde trafik kazası geçirmiş ve beş ay bitkisel hayatta kaldıktan sonra, 2 Ağustos 2018’de yaşamını kaybetmişti.

Nesrin çok genç bir öğretmen iken ihtilalci komünist saflarda mücadeleye katılmıştı. Zorlu ‘90’lı yıllarda bir ilişki düzeyinde iken, hapishanelerle tanıştı ve kendisini ‘96 Ölüm Orucu sürecinin içinde buldu. Bu süreç ve eylem, onun yaşamında bir dönüm noktası oldu. Eylemi sonuna dek kararlı biçimde götürmekle kalmadı, kendi içinde de bir sıçrama gerçekleştirdi. Bunu şehit olma ihtimaline karşı yazdığı “vasiyeti”nde şöyle ifade ediyor:

“Mehmet Fatih Yoldaş, devrim yolundaki zorlu mücadelelere işaret ederken ölümün en kolay yol olduğunu söylemişti. Ancak burada yine bu görevle karşı karşıyayız. Bu göreve erişebilmenin mutluluğunu hissediyorum. İşçi sınıfı öncülüğündeki, halkların kurtuluşuna giden bu yolda zorluklar, bedellerle yürünür… Ölürsem köyüme gömün. Köyümde TİKB’nin şehidi olmak isterim.”

Nesrin, sonraki yıllarda mücadelenin içinde aktif bir şekilde yer almasa da, hep Fatih ve yoldaşlarının dostu olmaya devam etti.

Ölümünün ardından FÖKEV aşağıdaki mesajı paylaştı: “Sevgili Nesrin’i sonsuzluğa uğurladık. Fatih Öktülmüş Kültür Sanat Evi’nde ücretsiz tiyatro ve matematik dersleri verirkenki sade halini unutmayacağız. Arkadaşımız, dostumuz Nesrin Hoca hep aramızda olacak…”

Antakya’da yapılan cenaze törenine katılan yoldaşları ve dostları ona karşı son görevlerini yerine getirdiler.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …