İsviçre’de şehitleri anma etkinliği

İsviçre’nin Basel kentinde, “Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz” şiarıyla anma etkinliği düzenlendi. “Şehitler Ayı” olarak ele alınan Kasım ayının 17’sinde düzenlenen etkinliğe, yaklaşık 300 kişi katıldı. Türkiyeli devrimci kurumlar da etkinlikte yer aldılar, mesaj gönderdiler ve stand açtılar. PDD de stand ve mesajıyla etkinlikteki yerini aldı.

Etkinlik saygı duruşu ile başladı. Sinevizyon gösterisi büyük bir canlılıkla izlendi; “Parti şehitleri ölümsüzdür”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları sık sık atıldı. Ardından konuşmacılar, Kasım ayı boyunca mezar ziyaretlerinin yapıldığını anlatıp, şehitlerin mücadele içinde yaşatılacağının sözünü verdiler. Zor zamanlardan geçildiğini ifade eden konuşmada, “Dönem cesaret ve fedarkarlıkla öne atılma günüdür”dendi.

Etkinlikte söz alan HDP Diyarbakır eski milletvekili Nursel Aydoğan ise konuşmasında, “Faşizm kaybedecek, bizler kazanacağız” dedi.

Anma etkinliği Ali Asker, Çağdaş ve Grup Eylül, Hakan Vreskala ve arkadaşlarının seslendirdiği ezgilerle sona erdi.

Etkinlikte İsviçre PDD adına okunan mesajda, şehitlerimizin her dönem “buzkıran olup yol açtıkları” belirtildi ve onların “umutsuzluğa” karşı da bayrak oldukları vurgulandı. Devamında şunlar söylendi: “Şehitlerimizin hem tarihimiz hem geleceğimiz olduğunu, onların yarattığı değerleri bugünlere taşımanın bir görev, bir borç olduğunu sıkça söyleriz… Onları tanıtmak, hem tarihimize karşı bir sorumluluk, hem de gelecek kuşaklara borcumuzdur. Öte yandan şehitlerimizin şahsında bu değerleri somut olarak işleyip göstermek de bir o kadar önemlidir. O nedenle anma günlerimizin anlamı çok büyük. Bugünün büyüklüğü içinde şehitlerimizi bir kere daha coşkuyla anıyor ve yarattıkları değerleri süreklileştireceğimize söz veriyoruz. Böylece onlar ilelebet yaşayacaklar.

Yaşasın Devrimci Dayanışma!

Kahrolsun Ücretli Kölelik Düzeni!

Yaşasın Devrim ve Sosyalizm!”

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …