Gezi onların kabusu olmaya devam etsin

AKP genel başkanı T. Erdoğan son günlerde Gezi Direnişi’ni yeniden diline doladı. Ve hemen polis ve mahkemeler de harekete geçti. Önce bazı akademisyenler gözaltına alındı. Gözaltına alınan akademisyenlerden biri tutuklandı. Ardından Gezi eylemlerinde yer alan Taksim Dayanışması bileşenlerinden bazı isimler ifadeye çağrıldı, çağrılıyor. Bu gelişmeler üzerine PDD’in de bileşeni olduğu Taksim Dayanışması basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına ilgi ve katılım yoğundu.

3 Aralık günü Karaköy Mimarlar Odasında yapılan basın toplantısı metinini Taksim Dayanışması adına Mücella Yapıcı okudu. Yapıcı söze “Gezi ülkemizin toplumsal tarihinin en parlak ve onurlu sayfasıdır”diyerek başladı. Yapıcı, devletin sermayeye rant sağlamak için yaşamımıza ve yaşam alanlarımıza müdahale ettiğini; buna karşılık Gezi Direnişi’nin “sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent” talebini, milyonlarca yurttaşın daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebiyle birleştirdiğini; bu talebin ülkenin dört bir yanına yayılarak yepyeni bir boyut kazandırdığını anlattı. Ardından Gezi eylemlerine katılan işçisi, işsizi, kamu emekçisi, emeklisi, kadınlar, gençler, gaz fişeği ve tazyikli suyla yaralananları tedavi eden doktorlar, sanatıyla yazılarıyla katkı sunan sanatçı ve yazarlar, gazeteciler içinde olmak üzere herkesi sıraladıktan sonra, “Gezi eylemlerine katılanlar, elele verenler yargılanamaz, suçlanamaz, kirletilemez. Yargılanması gerekenler Gezi eylemlerinde 8 canımızı katlederek elimizden alanlar, binlerce arkadaşımızın yaralanmasına, sakat kalmasına sebep olanlar ve emri verenler olmalıdır. Taksim Dayanışması olarak; ilk toplantımızdaki taleplerin de, Gezi Parkındaki ağaçların kesildiği, çadırlarınızın yakıldığı günlerdeki taleplerimizin de, gencecik çocuklarımıza kıyan polis şiddetinden hesap soran tutumumuzun da, parklarda, meydanlarda, sokaklarda özgürlük, demokrasi ve insanca yaşam talep eden milyonların talebinin de kararlılıkla arkasında duracağız”sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. Yapıcının konuşması salonda alkışlarla karşılandı.

Yapıcı’nın ardından DİSK, KESK, TMMOB ve TTB adına birer konuşma yapıldı. Toplantıya CHP’den iki, HDP’den bir milletvekili katıldı. Milletvekilleri de birer konuşma yaptılar. Son olarak Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan konuşma yaptı. Elvan, salondaki herkesi selamladıktan sonra “Gezi onurdur. Gezi yargılanamaz. Benim oğlumu vuranlar ve diğer canlarımızı vuranlar belli. Emri verenler belli. Onlar yargılanmalıdır. Ben yine Gezici’yim, yine Gezici’yim, yine Gezici’yim”  dedi. Bu sözleri salonda çok büyük alkışlarla karşılandı.

Toplantı Gülsüm Elvan’ın konuşmasından sonra bitirildi.

Gezi Direnişi egemenlerin kabusu olmuştu; görünen o ki, ekonomik kriz ve siyasi baskılar kitleleri bunalttığında, onların Gezi korkusu da yeniden yeniden alevleniyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …