İsviçre’de 19 Aralık, Maraş ve Roboski katliamları protestosu

İsviçre’nin Basel kentinde, 19 Aralık, Maraş ve Roboski katliamları protesto edildi. Basel’de yapılan yürüyüş sonrasında miting yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Miting, PDD’nin de içinde bulunduğu platformun açıklamasıyla başladı. Platformda, Birleşik Devrim Dergisi, HDK-Basel, CDK-Basel, Rohani Kadın Meclisi, Ciwanen Şoreşker, BİR-KAR, Proleter Devrimci Duruş, Partizan, Maraş Girişimi ve Dersim İnisiyatifi yeralıyor. Platform adına yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Faşist rejimin 19-26 Aralık 1978 yılında gerçekleştirdiği Maraş Katliamı’nın 40. yılı. Aralık 2000’de 20 cezaevinde birden gerçekleştirdiği vahşi katliamın ve bu katliama karşı sergilenen görkemli direnişin 19. yılı. 28 Aralık 2011’de gerçekleşen Roboski Katliamı’nın 7. yıldönümündeyiz. Dolayısıyla Aralık ayı, devlet adına sergilenen bir vahşetin, ama aynı zamanda devrimci tutsaklar adına ise büyük bir direnişin birlikte hatırlandığı bir tarihtir. İşte biz bugün burada bu tarihi unutmamak ve unutturmamak için biraradayız… 

Türkiye’de çelişkiler keskinleşiyor. Yeniden devrimci bir yükseliş döneminin koşulları olgunlaşıyor. Biz devrimciler, tarihsel deneyimin ve bilimin gücüyle buna kesin olarak inanıyoruz. Zira biz devrimciler, Türkiye’nin ve Kürdistan’ın toplumsal mücadele dinamikleri, dolayısıyla devrimci birikim ve olanakları konusunda son derece inançlıyız. Faşizm devletin baskı ve terörü, zorbalığı ve katliamları yeni bir devrimci dalganın yükselişini engelleyemeyecektir.”

Platformun açıklamasının ardından, 19 Aralık, Roboski, Maraş katliamları, Rojova’ya dönük saldırı hazırlıklarını teşhir eden, cezaevlerindeki açlık grevlerine değinen konuşmalar yapıldı. İsviçreli milletvekilleri ve kimi sol grupların temsilcilerinin yaptığı konuşmaların ardından miting bitirildi.

23 Aralık günü ise, aynı kurumların düzenlediği panel gerçekleştirildi. Yaklaşık 80 kişinin katıldığı panelde, Maraş, Roboski ve 19 Aralık katliamları üzerine konuşmalar yapıldı. Konuya ilişkin olarak hazırlanan sinevizyon büyük ilgiyle izlendi. Panel, “katliamların hesabı sorulacak” sözleriyle son buldu.

İsviçre PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …