Hrant Dink katledildiği yerde anıldı

Hrant Dink, katledilişinin 12. yılında kitlesel bir şekilde anıldı. Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de Osmanbey’deki Agos gazetesinin önünde, devlet destekli faşistler tarafından katledilmişti.

Kitle saat 14’ten itibaren Agos gazetesinin önünde toplanmaya başladı. Hrant Dink’in katledildiği saat olan 15.05’te, katılım oldukça büyümüştü. Hrant’ın resimlerinin asılı olduğu Agos gazetesinin balkonundan, arkadaşları katliama giden süreç ve katliam, mahkemelerde devletin tutumu hakkında açıklamalar yaptı. Bu yıl Hrant’ın arkadaşları adına açıklamayı, yine devlet tarafından katledilmiş olan Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali yaptı. Filiz Ali kendisinin de bir kayıp kızı olduğunu, yaşanan katliamların ne ilk ne de son olacağını belirtirken, katillerin hiçbir şekilde cezalandırılmadığını söyledi.

Anma süresince Ermenice türküler çalındı. “Biz bitti demeden bu dava bitmez”, “Faşizme inat kardeşimsin Hrant”, “Seninleyiz Ahparig”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı. Hrant Dink’in, bir Ermeni kadının öyküsünü anlattığı konuşması dinletildi.

Anma Hrant’ın katledilmesiyle ilgili mahkemenin 88. duruşmasına yapılan çağrıyla sonlandırıldı.

Hrant Dink için ayrıca Ankara, İzmir, Malatya başta olmak üzere, birçok kentte ve farklı ülkelerde anmalar gerçekleştirildi.

Aradan geçen 12 yıla rağmen devlet katliamdaki sorumluluğunu gizlemeye ve katilleri korumaya devam ediyor. Göstermelik olarak tutukladıklarını ise tek tek serbest bırakmayı da ihmal etmiyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …