EYT’liler İstanbul mitinginde buluştu

EYT’liler 17 Mart’ta İstanbul Maltepe’de miting düzenledi. Türkiye’nin birçok ilinden toplanan kitle, Maltepe Meydanı’na sabahın erken saatlerinden itibaren geldi. İçişleri Bakanlığı’nın kayıtlarına göre, miting alanında 1 milyon 800 bin kişi vardı.

“Mezarda emekli olmayacağız” diyerek yıllardır eylemler örgütleyen EYT’liler, İstanbul mitingini haftalar öncesinden örgütlemeye başlamıştı. Yaptıkları her toplantı ve mitinge Türkiye’nin birçok yerinden on binlerce emekçinin katılması ile taleplerini daha gür şekilde haykırmaya başlayan EYT’liler, İstanbul Maltepe mitingine sadece iki gün öncesinden izin çıkmasına ve burjuva basının hemen hemen hiç yer vermemesine rağmen kitlesel bir şekilde katıldılar.

Saat 12.00’de başlayan mitinge, emekçilerin yanı sıra DİSK, Türk-İş, KESK sendikalarından işçiler-emekçiler, partiler, milletvekilleri, dernek ve devrimci kurumlar da katılarak destek verdi. Proleter Devrimci Duruş okurları da mitinge dövizleriyle katıldı. Proleter Devrimci Duruş okurları miting güzergahına, “EYT’lilerin talepleri kabul edilsin” yazılı ozalitler de astı. Miting EYT’lilerin mücadelesini anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı. Halk oyunları ekibinin ardından EYT adına dernek başkanı Gönül Boran Özüpak konuştu. Özüpak konuşmasında bugüne kadar birçok toplantı düzenlediklerini ve ilmek ilmek mücadelelerini büyüttüklerini vurgularken, mezarda emekli olmak istemediklerini söyledi.

Mitingde sık sık “Edirne’den Kars’a, Jüpiter’den Marsa, çıksın artık bu yasa”, “Mezarda emekli olmayacağız”, “EYT burada, hükümet nerede” sloganları atıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …