1 Mayıs’ın ruhuna uygun davrananlar, yarını kazanırlar

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak ve o hedefle çalışmak, bir yandan devletin faşist kuşatmasını, bir yandan da tasfiyeciliğin sağ kuşatmasını yarmak ve devrimci bir ses çıkarmak coşku verici oluyor. Gerek kendi tarihimiz gerekse 1 Mayıs tarihi, zorlukları aşa aşa kazanımların elde edildiğini kanıtlamıştır aslında. Bunu görmek istemeyenlere inat 1 Mayıs’ın yerinin Taksim olduğunu sağır kulaklara haykırmak, kör gözlere göstermek bir avuç devrimcinin bilincinde ve omuzlarında yükseliyor.

Bizler de Nisan ayının başında hedefimizin Taksim olduğunu, afişlerimizle, stickırlarımızla duyurduk. Taksim’den başka bir tartışmanın abes olduğunu, dergi dağıtımlarında, sohbetlerimizle ısrarla vurguladık. Düzen sınırlarını aşamayan daha doğrusu aşmak istemeyenlerin bir kez daha Taksim’den kaçışlarına tanık olduk.

Biz PDD’liler ve Taksim hedefli çalışma yürüten devrimci yapılar, tüm polis ablukasına rağmen Taksim’i zorladık ve milyonların özlemini bir kez daha gösterdik. 1 Mayıs’lar, ilk çıktığı andan itibaren kan ve can üzerine yükselen, kitlelere kazanma umudu ve kararlılığını veren bir işlev oynamıştır. Ki yakın tarihimiz de bunun örnekleriyle doludur. Çok uzağa gitmeden Türkiye’nin en büyük isyanı olan Gezi’nin ön açıcılarından biridir 2013 Taksim çatışmaları.

Biz bu 1 Mayıs için sabah yoldaşlarla görüştükten sonra eylemi yapacağımız yere doğru gidiyoruz. Giderken de bir yandan gözaltı haberlerini alıyoruz internetten. İlk olarak Elmadağ tarafına doğru gidiyoruz. Polis yoğunluğu var, her taraf tomalarla dolu. Bu sefer sokaklar bariyerlerle kapatılmamış, insanlar caddeden yürüyebiliyorlar. Caddeyi bir kontrol ettikten sonra belirlenen diğer noktaya gitmeye karar veriyoruz.

Halaskargazi Caddesi’nin Etfal Hastanesi durağı ve aynı zamanda DİSK’in eski binasının ön tarafından caddeye çıkıyoruz. Pankartı açıyoruz ve birkaç dakika sloganlarla bekliyoruz. İnsanlar merakla, ilgiyle bize bakıyorlar. Biz eyleme başladığımız anda 50-60 metre öteden de bir grubun slogan sesleri geliyor. Halk Cephesi’nden olduğunu öğrendiğimiz bu arkadaşlardan 5’i gözaltına alınıyorlar. Yanımızdan polis arabaları geçerken pankartı asıyoruz parmaklıklara. Sloganlarımız bu arada hiç susmuyor. “Yaşasın 1 Mayıs”, “1 Mayıs kızıldır kızıl kalacak”, “Taksim 1 Mayıs alanıdır, engellenemez”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganlarını atıyoruz. Etraftan fotoğraf çekenler ve ilgiyle izleyenler var. Bir müddet daha caddede kaldıktan sonra eylemi bitirip çıkıyoruz. Sloganlarımızı gözaltına alınan arkadaşlar da duymuş olmalı. Biz eylemi yaparken 3-4 araba geçti ama durmadılar.

Bu 1 Mayıs’ı da böyle geçirmek güzel ve mutluluk verici. Gerek bizi izleyenlerin umutları, gerek milyonların umutlarını temsil edebilmenin, tarihimize layık olabilmenin coşkusu, sıcaklığı ile yürüyoruz gelecek güzel günlere. 1 Mayıs’ın misyonuna uygun davrananlar yarını kazanacak olanlardır. Bazen iki kişi olur bazen milyonlar bu yürüyüşte. Bazen de bugün olduğu gibi bir avuç insanla temsil edilen milyonlar. Görülecek güzel günlerin coşkusuyla….

Yaşasın 1 Mayıs!

1 Mayıs kızıldır kızıl kalacak!

Taksim 1 Mayıs alanıdır!

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …