Artvin’de HES’lere karşı mücadele

27 Haziran sabahı Ardanuç’ta HES mahkemesi için bilirkişi keşfe geldi. Ardanuç halkı keşif yerinde toplanarak HES’lere izin vermeyeceğini ve bu konudaki kararlılığını bir kez daha duyurdu.

Devamında Şavşat’ta Meriya ve Mansurat dereleri üzerinde yapımı planlanan Armutlu HES ile ilgili daha önce kazanılan davanın, yeni ÇED süreci ile birlikte yeniden açılması üzerine, Rize İdari Mahkemesi ve bilirkişi heyetinin eşliğinde keşif için Veliköy’de hazır bulunuldu. Civar köylerden desteğe gelenlerle yaklaşık 400 kişi keşif heyetini dövizlerle karşıladı. Sonrasında basın açıklaması yapıdı. Basın açıklamasında, köylüler ve köy derneklerinin temsilcileri konuşmalarında suyun önemine ve sahip çıkılmasına vurgu yaptılar. Sloganlarla eylem bitirildi. Ertesi gün de yine Şavşat Han Deresi üzerine kurulması planlanan HES’in keşfi, kitlesel katılımla yapıldı.

Yıllardır süren HES karşıtı mücadele önemli kazanımlar elde etmiş olmamıza rağmen sorunlar bitmiyor. Devlet lehimize karar veren mahkeme heyetini değiştirdi; akabinde kesinlenmiş önceki mahkeme kararları, kes-kopyala’cı şirketlerce hazırlanan ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) raporlarıyla yok sayılarak yeniden önümüze çıkartılıyor.

Tüm bu ayak oyunları çok iyi göstermiştirki; hukuk başka bir şeydir-adalet başka.

Başından beri söylediğimiz gibi hukuk mücadelemizi ilk günkü kararlılığımızla devam ettireceğiz. Ancak asıl sonuç alıcı mücadele fiili mücadelemiz olacaktır.

HES’lere Geçit Vermeyeceğiz!

Şavşat PDD

 

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …